Pronađi članak:

9. 10. 2013.

"iPhone 6 bi napokon trebalo da dobije veći ekran"



Naredni telefon, koji sa velikom sigurnošću možemo nazvati iPhone 6, trebalo bi da napokon sustigne konkurenciju kada je veličina ekrana u pitanju.

Već neko vreme u medijima se pojavljuju glasine da Apple testira uređaje sa većim ekranom, a sada je jedan analitičar u beleškama za investitore napomenuo da kompanija zaista planira da predstavi iPhone sa većim displejom.

„iPhone 6 će najverovatnije imati novi dizajn i displej dijagonale 4.8 inča“, napisao je Piter Misek, analitičar kompanije Jefferies LLC.

iPhone 5S i 5C, koji su predstavljeni prošlog meseca, imaju ekran od 4 inča, dok su 4S i prethodni modeli imali displej dijagonale 3.5 inča.

iPhone sa 4.8-inčnim ekranom bio bi u rangu smartfona kao što su Moto X i HTC One, iako bi i dalje imao ekran manji od onoga na modelima Samsung Galaxy S4 i Sony Xperia Z1 (5 inča).




Predstavljanje telefona sa većim ekranom ima potpunog smisla za Apple – sudeći po istraživanju tržišta kompanije IDC, skoro 40 odsto smartfona koji su izašli iz fabrike u prvoj polovini ove godine imali su ekrane veće od 4 inča. Ovo je značajan porast u poređenju sa 24 odsto, koliko je zabeleženo prošle godine.

„Sasvim je jasno da postoji potražnja za smartfonima sa većim ekranima, a u ovom trenutku, Apple ostavlja taj tržišni segment konkurenciji“, tvdi Ramon Ljamas, menadžer istraživanja mobilnih telefona u kompaniji IDC.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: