Pronađi članak:

15. 10. 2013.

Prepolovljena proizvodnja iPhona 5c



Apple je navodno smanjio dnevnu proizvodnju pametnog telefona iPhone 5c za 50%, sa 300.000 na 150.000 komada, svega nekoliko sedmica nakon puštanja u prodaju.

Oprema koja je na telefonu podrazumevala maske u nekolko živih boja i relativno mala cena za ovaj proizvod protumačena je kao pokušaj da Apple osvoji što veći udeo na tržištima zemalja u razvoju, ali je preme nekim informacijama Apple morao da smanji dnevnu proizvodnju telefona zbog prilično loših početnih rezultata.

Kako je objavio kineski sajt C Technology, prodaja aparata iPhonea 5c na kineskom tržištu daleko je od očekivanih rezultata, jer su prilikom njegovog predstavljanja u septembru čelnici kompanije od ovog proizvoda očekivali mnogo više.

Tada je rečeno da je iPhone 5c prvi niskobudžetni telefon koji će se prodavati po ceni od otprilike 100 dolara i da će njime kompanija pokušati da se približi što većem broju ljudi. U tu svrhu kućišta telefona su napravljena u nekoliko boja, a telefon se od modela 5s razlikuje po tome što ne poseduje tehnologiju prepoznavanja otiska prsta.




Odluka Applea da prepolovi proizvodnju možda je i rezultat ogromne potražnje i nemogućnosti da se u tako kratkom vremenu obezbede komponente za njegovo sklapanje - potpuno suprotan problem od onoga koji ima model 5s - nedostatak senzora za čitanje otisaka prsta.

Oba ova pametna telefona rade na ooperativnom sistemu iOS 7, koji je imao neke probleme u funkcionisanju od trenutka kada je pušten u prodaju.

Bezbednosni problemi došli su u fokus u trenutku kada je na video snimcima demonstriran način kako je jednostavno moguće zaobići sigurnosne mere na telefonu, poput otključavanja otiskom prsta i pristupiti poverljivim ličnim informacijama.

Neke od ovih sigurnosnih propusta u Appleu su već ispravili novim verzijama operativnog sistema i zakrpama, a Apple se još uvek nije oglasio povodom tvrdnji da je za polovinu smanjio dnevnu proizvodnju modela 5c.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: