Pronađi članak:

26. 10. 2013.

Zvanično saopštenje Republičke agencije za elektronske komunikacije o pitanju zašto se iPhone ne uvozi u Srbiju


U medijima se povremeno pojavljuju tekstovi koji koji govore o nemogućnosti uvoza ajfon uređaja u Srbiju. Tom temom se bave i specijalizovani blogovi, a zainteresovani korisnici se obraćaju RATEL-u sa pitanjem zašto se ajfon uređaji ne uvoze u Srbiju.

Tim povodom, Republička agencija za elektronske komunikacije želi da pruži dodatna objašnjenja.

Ministarstvo nadležno za poslove elektronskih komunikacija je donelo Pravilnik o radio-opremi i telekomunikacionoj terminalnoj opremi kojim su propisani uslovi koje takva oprema mora da ispuni, da bi mogla da bude uvezena i stavljena na tržište. Resorno ministarstvo je imenovalo RATEL kao telo koje ocenjuje usaglašenost radio i telekomunikacione terminalne (RiTT) opreme i propisalo dokumentaciju koju proizvođači ili uvoznici opreme moraju da podnesu i na osnovu koje se ocenjuje usaglašenost opreme sa Pravilnikom.




RATEL je od dana imenovanja izdao više od 1.800 potvrda o usaglašenosti radio i terminalne telekomunikacione opreme sa odredbama Pravilnika. Izvestan broj zahteva za ocenu je odbijen zbog nedostajuće ili nepotpune dokumentacije, među njima i jedan zahtev u vezi sa ajfon uređajima.

Više detalja o RiTT opremi i proceduri za dobijanje potvrde o njenoj usaglašenosti opreme sa Pravilnikom nalazi se na adresi.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: ratel

4 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. iPhone ne zadovoljava naše stroge kriterijume? XD

    ОдговориИзбриши
  3. Saopštenje RATELA - otkucano na ćiriličnoj pisaćoj mašini , udaren štambilj , iskopirano šapirografom, i poslato u onim plavkastim kovertama od lošeg papira.

    ОдговориИзбриши
  4. Pa hahaha!!! Blago nama kad živimo u zemlji u kojoj Apple ne može da zadovolji naš standard :D

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: