Pronađi članak:

24. 2. 2014.

WhatsApp uvodi i poziveNajveći svetski servis za razmenu poruka WhatsApp, koji je od pre neki dan u vlasništvu Facebooka, omogućiće svojim korisnicima da obavljaju i pozive u drugom kvartalu ove godine, najavio je danas izvršni direktor Jan Koum.

WhatsApp je u žiži IT javnosti od trenutka kada je objavljeno da je kompanija Marka Zakerberga spremila vrtoglavih 19 mililjardi dolara za novu akviziciju, a informacija da će 450 miliona korisnika moći i da koristi glasovnu komunikaciju će biti dovoljna da tako ostane još neko vreme.

Ovaj potez će svakako zabrinuti operatere mobilne telefonije, kojima su IM servisi već iz džepa izbili projektovane milione od SMS poruka."Naša misija je da ljudi mogu da ostanu u kontaktu bilo gde i da im to bude pristupačno. Naš cilj je da budemo na svakom telefonu na svetu", rekao je Koum na MWC-u u Barseloni.

Koum je naveo da ulazak Facebooka u priču neće skrenuti WhatsApp sa zacrtanog puta da dostigne milijardu korisnika i da ne uvodi reklame na svoj servis.


Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: