Pronađi članak:

3. 7. 2014.

Apple radi s Kobijem Brajantom na iWatch-u




O Appleovom pametnom satu načitat ćemo se još mnogo, no posljednje glasine govore kako je poznati NBA košarkaš Kobi Brajant viđen na Appleovom kampusu.

Uz Bryantovu pomoć, Apple navodno testira svoj pametni sat, koji bi osim svega već “standardnog” — merenje pritiska, otkucaja srca, pretrčanih i prehodanih koraka, itd. imao i senzor znoja, takođe, navodi se kako će uređaj imati 10 senzora.

Sudeći prema 9to5Mac sajtu, Brajant se viđa s Appleovim šefom dizajna Džonijem Ajvom i njegovim timom kako bi raspravljali o novom proizvodu. Osim Brajanta, Apple radi i s Dastinom Braunom, igračem Bostonskih Red Sox-a.

Razlog zašto Apple još uvek nije objavio proizvod je činjenica da se proizvod mora certificirati kao medicinski uređaj od strane administracije za hranu i lekove. Isto tako poznato je da kompanija već sarađuje s vodećim klinikama u Americi kao što su Mayo Clinic, Cleveland Clinic i s međunarodnim institutom za zdravlje vezano uz svoju Health App koja će navodno raditi na tzv. “iWatchu”.



Zanimljiva činjenica je da bi uređaj trebao dolaziti u dve varijante, muškoj i ženskoj, nešto što do sada ni jedan proizvođač nije napravio, te će biti dostupno nekoliko veličina ekrana, ali nepoznato je još uvek hoće li uređaj biti okruglog ili kvadratnog oblika.

Sve u svemu, tržište pametnih satova postaje sve interesantnije a na njega su već izašli brojni proizvođači poput Motorole, LG-a, Samsunga, Sonyja, Qualcomma, itd., ali s druge strane sve više se zaboravlja “pionir” pametnih satova Pebble watch.

Svakako će biti zanimljivo videti kako će se Apple postaviti u odnosu na ostale igrače koji već polako kreću s prodajom pametnih satova.

Pogledajte šta sve donosi novi iOS 8 i operativni sistem Mac OS X Yosemite. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: