Pronađi članak:

22. 8. 2014.

Zašto iPhone još nije stigao u Srbiju?Sećate se velike vesti iz marta da iPhone zvanično stiže u Srbiju na proleće kod domaćih operatera? To se još nije desilo, evo zašto.

Dok dobar deo sveta čeka prezentaciju iPhonea 6, u Srbiji se još čeka bilo kakav iPhone (barem legalnim putem). Iako je još u martu iz Telekoma pompezno najavljeno da najpopularniji pametni telefon na planeti stiže u poslovnice ovog proleća, sada iz kompanije poručuju da se "i dalje čeka zeleno svetlo iz Applea".Direktor Telekoma Predrag Ćulibrk rekao je gostujući na RTS-u da je Telekom obavio sve neophodne pripreme, da je ugovor odavno potpisan i da su Telekomovi inženjeri spremni za uvođenje ovog aparata na mrežu, ali da "zbog komplikovanih procedura u Appleu" korisnici u Srbiji još nemaju priliku da kupe iPhone.

"Bilo je mnogo spekulacija, čak i poslaničkih pitanja, ali smo i njih ugostili kako bismo pojasnili situaciju", rekao je Ćulibrk za RTS, ističući da ugovor postoji i da sa te strane nema nedoumica.

Direktor Telekoma, koji je dolazak iPhonea "na proleće" najavio pre skoro šest meseci takođe u jutarnjem programu Javnog servisa, ovog puta nije želeo da licitira datumom.

Podsetimo, on je tada rekao da je "posle dugih pregovora dogovor postignut i da nije u pitanju neki memorandum ili pismo o namerama, već pravi ugovor, kojim je ceo posao definitivno dogovoren".Takođe, rekao je i da će tako biti presečeni svi sivi kanali, kojima iPhone ilegalno stiže do korisnika.

Ni tada, ni sada nije objavljeno kolika će cena uređaja biti, niti kakav će status Srbija imati na AppStoreu.

Pogledajte šta sve donosi novi iOS 8 i operativni sistem Mac OS X Yosemite. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: