Pronađi članak:

18. 9. 2015.

Move to iOS: Apple predstavio prvu aplikaciju za Android za lak prelaz na iOS



Aplikacija Move to iOS omogućava brz i jednostavan prenos najvažnijih podataka i datoteka s Androida na Appleov telefon.

Iz Applea su pre nekoliko meseci najavili kako rade na razvoju prve aplikacije namenjene mobilnim uređajima na Androidu koja bi korisnicima trebala da omogući jednostavniji prelazak s Googleovog mobilnog operativnog sistema na iOS, odnosno iPhone. Do predstavljanja prošlogodišnjih modela iPhonea najveći problem Appleovih telefona bili su premali ekrani pa je upravo to bio razlog zbog kojeg deo korisnika nije kupovao pametne telefone s logom jabuke.




Ali nakon što je ova kompanija predstavila modele s ekranima od 4,7 i 5,5 inča zabeležena je rekordna prodaja, a zahvaljujući velikim ekranima deo korisnika svoje Androide je zamenio sa iPhoneom. Vlasnicima Androida koji razmišljaju o kupovini iPhonea Apple želi maksimalno da pojednostavi prelazak na njihove telefone i operativni sistem pa su ranije najavili aplikaciju koja bi trebala da omogući jednostavno prebacivanje svih podataka i fotografija na iPhone.

Aplikacija Move to iOS napokon je dostupna u Googleovoj online prodavnici Google Play pa će, kako prenose na The Vergeu, u samo nekoliko koraka omogućiti automatsko i sigurno prebacivanje sadržaja s Androida na iPhone.

S ovom aplikacijom korisnici ne trebaju sadržaj prvo prebaciti na računar ili na cloud i onda ga od tamo 'povući' na iPhone, već će sve najvažnije stvari (kontakti, kalendarski zapisi, e-mail računi, poruke i fotografije s kamere) prebaciti ova aplikacija. Podaci će se prebaciti na način da iPhone (ili iPad) automatski napravi privatnu WiFi mrežu za koju je potrebno upisati sigurnosni kod (koji je poznat samo vlasniku telefona koji radi na Androidu) i putem WiFija podaci će se prebaciti s Androida na iOS uređaj. Aplikacija Move to iPhone dostupna je za korisnike mobilnih uređaja koji rade na verziji Android 4.0 KitKat i novijima.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta nam donose najnoviji Apple proizvodi:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: