Pronađi članak:

29. 1. 2021.

Apple ponovno suočen sa tužbom zbog namernog usporavanja starijih uređajaApple je suočen sa tužbom od strane udruženja za zaštitu potrošača Euroconsumers, zbog navodnog namernog usporavanja starijih iPhone uređaja u Italiji, prenosi TechCrunch.

Od Apple-a se traži 60 miliona evra odštete, odnosno oko 60 evra po uređaju za vlasnike iPhone 6 serije modela prodatih u Italiji između 2014. i 2020. godine. Euroconsumers navodi da je naknada od 60 evra prosečan iznos koji su potrošači platili za zamenu baterije na svojim uređajima.Glavna direktorka politike i izvršenja Euroconsumers-a, Els Bruggeman, rekla je da korisnici iPhone 6 serije modela nisu dobili proizvod održivog kvaliteta. "Ne samo da su potrošači prevareni, već su se morali suočiti sa frustracijom i finansijskom štetom", objašnjava Bruggeman i dodaje kako je sa ekološkog stajališta to krajnje neodgovorno.

Apple-ov je portparol rekao za The Verge da nikada nisu skratili vek proizvoda ili pogoršali korisničko iskustvo s namerom da potrošači nadograde svoje postojeće uređaje. "Naš je cilj uvek bio proizvoditi uređaje koje naši kupci vole, a važan je deo učiniti da životni vek iPhone-a bude što duži", zaključuje portparol Apple-a.

Prošle godine je Apple pristao na nagodbu u Sjedinjenim Američkim Državama u vrednosti 613 miliona dolara nakon što su priznali usporavanje starijih iPhone-a kako bi se sačuvao vek trajanja baterije.

Korisnici iPhone-a otkrili su 2017. godine da iOS ograničava brzinu procesora kako baterije stare, a da im je Apple otkrio tu funkciju, potrošači bi mogli umesto novog uređaja jednostavno kupiti novu bateriju.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: