Pronađi članak:

3. 1. 2021.

Od 1. januara ovi korisnici ostaju bez WhatsAppaKorisnici WhatsAppa koji aplikaciju koriste na ajfonu 4 ili starijim i zastarelim Android telefonima od 1. januara neće moći normalno da koristite popularnu aplikaciju.

WhatsApp, platforma za razmenu poruka u vlasništvu Facebooka zaustavlja podršku za iOS 9, operativni softver koji je Apple objavio 2015. godine, piše Daily Mail. To će uticati i na korisnike koji i dalje koriste pametne telefone pokretane Androidom 4.0.3.Operativni sistem iOS 9 poslednje je ažuriranje softvera koje je iPhone 4 mogao primiti, a kasniji modeli mogli su se nadograditi na novije verzije. Apple je iOS 14 objavio u septembru 2020. Modeli kao što su 4S, 5, 5S, 5C, 6 i 6S mogu se ažurirati kako bi WhatsApp funkcionisao na telefonu.

Android 4.0.3 objavljen je 2011. i zamenjen sledeće godine. Ukidanje podrške za starije uređaje redovna je taktika programera aplikacija čime se oslobađaju resursi fokusirani na poboljšanje proizvoda za većinu korisnika koji imaju modernije mobilne uređaje.

Međutim, WhatsApp je jedna od najpopularnijih svetskih aplikacija s dve milijarde korisnika. Popularan je širom sveta, a posebno u krajevima u kojima se koriste jeftini i stariji pametni telefoni, što znači da će milioni ostati bez aplikacije.

Korisnici zabrinuti zbog gubitka pristupa svom WhatsAppu trebalo bi da proveriti postavke telefona kako bi saznali da li imaju iOS 9 ili Android 4.0.3.Naime, ažuriranje važi za operativni sistem iOS9 za iPhone i Android 4.0.3 i utiče samo na telefone koji koriste te sisteme. Nijedan iPhone objavljen nakon ‘četvorke’ nije pogođen, samo 4, 3GS i stariji modeli. Bez WhatsAppa će ostati Android telefoni stari desetak godina, ali i Samsung Galaxy S2.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: nova s

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: