Pronađi članak:

5. 3. 2021.

Apple pokrenuo besplatan servis koji će vas obradovati



Sve korisnike iPhonea, ali i sve one koji obično koriste iCloud za čuvanje svojih fotografija, zanimaće nova besplatna usluga koju je Apple upravo pokrenuo, a koja omogućava jednostavan prenos fotografija na Google Photos.

Iako se neki neće složiti, fotografisanje i snimanje mobilnim telefonima jedna je od najvažnijih funkcija ovih uređaja danas.



Kvalitetne fotografije i video zapisi brzo popunjavaju memoriju uređaja, pa je najbolje da sve arhivirate u jednom od cloud servisa. iCloud nudi svoje, ali ako koristite više različitih uređaja, Google Photos je mnogo pogodniji.

Google Photos se može instalirati na bilo koji uređaj i podesiti da lako skladišti sve na cloud dok je uređaj na Wi-Fi vezi i punjaču.

Tako su sve vaše fotografije i video zapisi dostupni na svim uređajima, bilo kada i bilo gde. Dodatni bonus je što ih možete lako pretraživati po lokaciji, licima, ključnim rečima...

Oni koji su učitali svoj iCloud sada mogu lako da prebace fotografije i video zapise u Google Photos. Apple je za to pokrenuo besplatnu uslugu, a dostupna je u nekim zemljama i regionima, uključujući zemlje EU.

Otpremanjem fotografija i video zapisa u Google Photos nećete ih izbrisati iz iCloud-a, već će ih samo kopirati, a ostatak možete očistiti iz iCloud-a po volji.

Ova usluga će preneti gotovo sve formate kao što su .jpg, .png, .vebp, .gif, neke RAW datoteke, .mpg, .mod, .mmv, .tod, .vmv, .asf, .avi, .divk,. mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts i .mkv.

Nije moguće otpremiti pametne albume, žive fotografije, sadržaj strima fotografija, neke meta podatke i neke RAV fotografije.

Postupak prenosa traje 3 do 7 dana, a kako to učiniti pogledajte ispod:






Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: smartphonehrvatska

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: