Pronađi članak:

1. 4. 2021.

Pojavila se nova prevara koja kruži WhatsApp-om



WhatsApp je poslednjih godina postao plodno tlo za različite prevare jer ljudi često ni ne čitaju do kraja poruku, a još manje obraćaju pažnju na to od koga je poruka zapravo stigla.

Poslednja u nizu prevara koja bi mogla da ugrozi bezbednost i privatnost brojnih korisnika širi se u obliku poruke koju navodno šalje WhatsApp Support ili sam WhatsApp.



Kako je upozorio WABetaInfo na Twitter-u, u poruci se navodi kako korisnik mora da "dokaže da je čovek slanjem koda koji je primio od WhatsApp-a, ili će mu nalog biti deaktiviran sutra".

WhatsApp ne šalje nikakve poruke o obnavljanju računa. Blokirajte i prijavite neslužbene naloge na WhatsApp-u koji traže vaš 6-cifreni kod. WhatsApp i WhatsApp Support vas nikad neće pitati za 6-cifreni kod!, stoji u upozorenju na njihovom profilu.

Dakle, ako dobijete takvu poruku, jednostavno je izbrišite. A nije na odmet ni da uključite dvostepenu autentifikaciju za svaki slučaj.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: