Pronađi članak:

23. 10. 2011.

Izašao semi-tethered jailbreak za iOS 5!



Dok iPhone Dev hakerski tim radi na donosenju untethered jailbreaka za iOS 5, BigBoss je izbacio semi-tethered jailbreak. Ovo je novi pojam u jailbreak zajednici i ovde cemo vam objasniti o cemu se radi.

Sta je tethered jailbreak?

Vrsta jailbreaka gde, kada vam se tel reboot-uje, svaki put morate da povezujete ga sa racunarom i pokrecetre "just tethered boot" opciju na redsn0w programu. Ako niste pri racunaru, tel ce vam biti zaglavljen sa jabucicom na ekranu.




Sta je untethered jailbreak?

Vrsta jailbreaka gde mozete da palite i gasite tel koliko hocete puta bez bojazni da ce vam se zaglaviti tj. da cete izgubiti jailbreak dok se ne povezete na komp. Ovaj jailbreak je "samostalan" i uslovno receno nikada se ne gubi. Ne zavisite od racunara. Ova vrsta je najbolja i hakeri trenutno rade da ga osposobe na iOS 5.

Sta je semi-tethered jailbreak?

To je vrsta jailbreaka gde se ne oslanjate na redsn0w (povezivanje sa racunarom) kada vam se telefon iskljuci (isprazni, reboot-uje) da biste ga pokrenuli. Slican je untethered jailbreaku tu toj meri sto vam ne treba racunar za koriscenje telefona ali vam 99% jailbreak dodataka i aplikacija nece raditi. U proncipu to je nacin da se zastitite od gubitka funkcija telefona kada ste udaljeni od racunara. On omogucava da koristite sve vazne funkcije telefona (pozive, sms...) dok ne pokrenete redsn0w ponovo kada se vratite kuci. Znaci telefon ulazi u polu-funkcionalno stanje (objasnjeno nize).

Koji uredjaji i operativni sistemi podrzavaju semi-tethered?

Nisu podrzani iPad 2 i iPhone 4S. iOS verzije koje jesu podrzane su iOS 4.3.4, iOS 4.3.5 i iOS 5 na sledecim uredjajima:

  • iPhone 4
  • iPhone 3GS
  • iPhone 3GS (novi bootrom
  • iPad 1
  • iPod Touch 4G
  • iPod Touch 3G

Kada vam se tel isprazni, on ulazi u polu-funkcionalno stanje i evo sta mozete i ne mozete da radite kada vam se tel reboot-uje ako imate semi-tethered?



  1. Mozete da obavljate pozive i saljete sms
  2. Mozete da koristite sve osnovne aplikacije koje su dosle snimljene sa iPhonom
  3. Ne mozete da koristite Safari
  4. Mozete da koristite drge pretrazivace kao sto je Atomic Web Browser
  5. Ne mozete da koristite Mail aplikaciju. Mozete da instalirate Gmail aplikaciju
  6. Ne mozete da koristite ni jedan jailbreak Cydia dodatak dok ne boot-ujete u tethered pomocu redsn0w programa na racunaru
  7. Nije pozeljno da snimate jailbreak dodatke za notification (npr. SBSettings) jer ce vam tel upasti u respring loot stanje koje otklanjate povezivanjem na komp i pokretanjem tethered pomocu redsn0w

Mi mislimo da je semi-tethered jailbreak solidno resenje ako zelite da snimite iOS 5a ne mozete da cekate dok ne izadje untethered jailbreak. Detaljno uputstvo za semi tethered jailbreak pogledajte ovde.

Ako vam se dopada clanak i mislite da ce koristiti prijateljima, podelite ga na Fejsbuku i Tviteru.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: