Pronađi članak:

22. 4. 2012.

[Uputstvo] Kako otključati bilo koji jailbreakovan iPhone na bilo kom basebend-u i iOS-u?


Čekali ste dosta dugo ovakvu vijest i misli ste da je sve teze i teze otkljucati iPhone, ali... :) Imajući u vidu poruku od lidera iPhone Dev-Tima - MuscleNerda, svakako teba da podigne osmeh na licu onima koji čekaju unlock za svoj iPhone!

MuscleNerd je potvrdio da je kineski istraživač po imenu Loktar_Sun otkrio metod za otključavanje jailbrekovanog iPhona uz pomoć Subscriber Artificial Module (SAM) od strane Sam Bingner-a.

Da bi ste otključali vaš iPhone, morate odraditi nekoliko stvari koje su detaljno opisane u nastavku.

Takodje je potrebno napomenuti da ovaj metod proizvodi unlock kartu samo za onu SIM karticu koja se koristi u postupku, u koliko imate više SIM kartica potrebno je ponoviti proces za svaku SIM karticu.

UPOZORENJE:
Iako su metodu potvrdili svi eminentni iBlogovi moramo da vas upozorimo da uputstvo radite na sopstvenu odgovornost.

ZAHTJEVI:
  • Potrebno je imati jailreakovan iPhone koji se ne nalazi ni na jednoj IMEI crnoj listi.
  • Računar sa potpuno stabilnom internet konekcijom i najnoviju verziju iTunes-a instaliranu

UPUTSTVO:



  • Korak 1 - Pokrenite Cyidiju na jailbrekovanom iPhonu i dodajte zvanicni repozitorijum za SAM pakete. URL: http://repo.bingner.com .On sadrži oficijelne SAM pakete koji su potrebni.
  • Korak 2 - Instalirajte SAMPref i pokrenite ga. Proverite da li se SIM kartica koju nameravate da koristite nalazi u iPhonu
  • Korak 3 - Nakon sto ste pokrenuli SAM izaberite opciju Utilities i selektujte De-Activate iPhone. Ako je uspjesno proslo ActivationState bi trebalo da vam ispise Unactivated.
  • Korak 4 - Neka SAM bude Enabled i izaberite metod By Country and Carrier. Sledeci korak je da pronadjete vasu mrezu iz liste. Budite svesni da neke mreze koriste vise od jednog mreznog ID, stoga potrebno je izabrati SIM ID opciju.
  • Korak 5 - Izaberite More Information opciju i potrebno je da IMSI bude prisutan u dijelu SAM Details prije nego kliknete na Spoof Real SIM to SAM. Vratite se nazad i izaberite metod Manual i kopirajte ili unesite IMSI koji je predstavljen u More Inofrmation> SAM Details.
  • Korak 6 - Sledeci korak potrebno je prikljuciti iPhone na racunar i odobrite iTunes da ponovo aktivira telefon. Kada zavrsite dva puta pritisnite dio Phone Number sekcija Device Detail i uvjerite se da su prikazani ICCID poklapa sa onim koji se nalazi na SIM kartici. Ako se ne poklapaju proces ce morati da se ponavlja od pocetka.
  • Korak 7 - Ako se ICCID poklapaju iskljucite uredjaj sa racunara i iskljucite (Disable) SAM paket. Ponovo povezite uredjaj na iTunes i ne brinite zbog poruke o greskama da uredjaj ne moze da se aktivira. Poruke su normalne potrebno je samo iskljuciti iTunes i ponovo poreknuti.
  • Korak 8 - Posle kratkog vremenskog perioda iPhone bi trebalo da prikaze te lepe linije signala sto naci da je proces bio uspjesan. U slucaju da vam prijavi da Push Notification prestao sa radom to mozete rijesti tako sto cete izabrati opciju Clear Push u SAM a zatim povezati uredjaj na iTunes.

Preporuka tima koji je napravio ovaj unlock da napravit rucno backup svake karte.

Ručno čuvanje svake važeće karte za otključavanje:

  • Korak 1 - Odradite sve korake od 1-8, uverivsi se da je sve proslo kako treba.
  • Korak 2 - Pristupite iPhonu preko iFile ili Racunara. 
  • Korak 3 - Idite na /var/Root/ibrary/Lockdown i napravite lokalnu kopiju svega sto se nalazi u tom folderu sa svaku SIM karticu.



VIDEO UPUTSTVO:



Enjoy the freedom!

19 коментара:

  1. kako da proverim da li je moj iPhone 4 na IMEI crnoj listi ?

    ОдговориИзбриши
  2. dali je ikako moguce skinuti sam, i ostale aplikacije sa cydie ,jer je meni nestala cydyja brisanjem repo sa iste ,tako da imam istalius i kineski downloader koji je dosao u iphonne instalacijom ,iphone pc suita.iphone 4s 5.0.1 .hvala

    ОдговориИзбриши
  3. Zaboravili ste da kazete da u koraku 4 treba da se odabere mreza na kojoj je telefon zakljucan a ne mreza koju zelite da koristite ! SAM radi na principu zamene IMSI-a tj. klonira original i vasu karticu !

    ОдговориИзбриши
  4. Kako da znam na kojoj mreži mi je bio telefon?

    ОдговориИзбриши
  5. jeste li probali,radi li ovo?
    Ako radi da krenem u pohod...:)

    ОдговориИзбриши
  6. Radi isprobano u CG na Telenor mrezu otkljucano... :)

    ОдговориИзбриши
  7. ne uspevam da uradim aktivaciju preko itunes-a :/

    ОдговориИзбриши
  8. Je l to to, i dalje ne moze da se otkljucava preko ove opcije ili?

    ОдговориИзбриши
  9. Da li SAM unlock radi samo na jednoj kartici?

    ОдговориИзбриши
  10. Mogu li proveriti da li je unlock SAM_om? Na Gevey ne radi to je sigurno!
    iphone 4 6.0.1 i jailbraik je! Hvala.

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: