Pronađi članak:

22. 6. 2012.

[Uputstvo] Kako da jailbreakujete iOS 6 beta1?


Kao što znate novi iOS 6, iako beta verzija je već jailbreakovan. A ko ste snimili iOS 6 uz pomoć našeg uputstva, možda ćete poželeti da ga jailbreakujete. Ovde vam pokazujemo kako.

Postupak se sastoji iz 3 procesa, snimanje iOS-a 6b1, jailbreak i snimanje Cydie. Ovo je samo za naprednije i hrare korisnike sa viškom slobodnog vremena.

Ovaj jailbreak nece hacktivirati iPhone, nemojte raditi ovo ukoliko zelite da sacuvate baseband i u pitanju je tethered jailbreak.

Napomena: Proces nismo probali i radite ga na sopstevenu odgovornost, pa ne možemo da odgovaramo za neke probleme ukoliko se dogode.

Podržani uređaji:
  • iPhone 4
  • iPhone 3GS
  • iPod touch 4gen
Prvo morate snimiti iOS 6b1 pomoću ovog uputstva.Zatim radite jailbreak:

1. Preuzmite i insatlirajte redSn0w 0.9.13dev1:
2. Pokrenite ga i idite na Extras/ Select IPSW i izaberite iOS 6 koji imate preuzeto od ranije

3. Izaberite Back pa Jailbreak. Stavite uređaj u DFU mod ovako, i počeće jailbreak, redSn0w će pitati da instalirate SSH, stiklirajte to pa Next i cekajte dok se ne zavrsi proces

4. Kada se završi idite ponovo u redsn0w, pa Extras/ Just boot i ponovo idite u DFU mod ovako

5. Po završetku procesa jb je gotov i sada imate pristup strukturi iPhona pomoću SSH ili nekog sličnog programa. Možete instalirati aplikacije ručno jer ne postoji grafičko okruženjeSada sledi instaliranje Cydie:

1. Morate biti na lokalnoj WiFi mreži i pristupite svom iUređaju pomoću SSH programa za Windows (WinSCP, Putty) ili Mac (Coda). Uputstvo: Kako pristupiti telefonu pomocu WinSCP programa (SSH)?

  • username: root
  • password: alpine

2. Kucajte sledeću komandu (copy/paste): wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://wyndrepo.googlecode.com/files/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh

3. iUređaj će se respring-ovai i Cydia će se pojaviti na njegovom ekranu, pokrenite je i kada uradi Preparing Filesystem, opet će se respring-ovati

4. Sada uz pomoć Cydie možete da instalirate aplikacije i dodatke ali imajte na umu da većina nije kompatibilna sa iOS 6

Evo i video uputstava koje vam preporučujemo da pogledate:

Još krisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: