Pronađi članak:

22. 9. 2013.

Znojavi dlanovi? Zaboravite na iPhone 5S


Apple je saopštio da osobe kojima se znoje dlanovi imaju problema pri korišćenju iPhonea 5s i njegovim novim skenerom za otisak prsta.

Novi Appleov iPhone 5s dobio je i novu, do sada nekorišćenu tehnologiju na ovim smartfonima, a to je skener otiska prsta.

Međutim, problem se pojavio kada osobe kojima se znoje dlanovi nisu mogle da ga otključaju jer uređaj nije prepoznavao njihove otiske.




Ekipa koja je obavila testove je saopštila da skener ima poteškoća ukoliko su prsti prekriveni znojem, losionima i drugim tečnostima, a posebno ako su povređeni.

Tehnološki gigant je promovisao Touch ID tehnologiju kao novi način zaštite korisnika iPhonea u nadi da će time odbiti lopove i hakere. Međutim, novi iPhone 5c ne sadrži pomenutu tehnologiju.

Apple je saopštio da je skener kod iPhonea 5s efikasniji od onog koji koriste laptopovi.

Pogledajte demonstracije iPhona 5c i 5S na ovoj stranici. A ovde pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

1 коментар:

  1. Nije Vam dobar naslov, ljudi sa znojavim dlanovima mogu da se oproste od Touch ID funkcije, a ne od iPhone 5S.
    iPhone 5S moze da se koristi i bez nove funkcije za ocitavanje otiska prsta..

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: