Pronađi članak:

10. 9. 2014.

Apple Watch: Sve što trebate da znateUz iPhone 6 i 6 Plus, Apple je predstavio i Apple Watch (ne iWatch) i tako zašao u industriju pametnih satova.

Modeli:


  • 2 veličine (38mm i 42mm visine ekrana)
  • 6 kaiševa: Link Bracelet, Sport Band, Leather loop, Classic Buckle, Modern Buckle i Milanese loop
  • 6 materijala (boja) samog sata: Stainless Steel, Silver Aluminum, 18 karat Yellow Gold, Space Black Stainless Steel, Space Gray Aluminum and 18 carat Rose Gold
  • bezbroj pozadina odnosno digitalnig lica satova, praktično pozadine
Kombinacijom ovoga dobijamo bukvalno bezbroj varijanti.Osim slobodnih varijatni, prodavaće se u tri kolekcije:

  • Apple Watch (18 modela)
  • Apple Watch Sport (10 modela, sportska varijanta)
  • Apple Watch Edition (6 modela, zlatnih, fensi varijanta)Da bi radio kompletno biće vam potreban iPhone. Podržani modeli su iPhone 5, 5c, 5s, 6 i 6 Plus.

Dizajn i tehnologija:

U sebi ima veliki broj senzora što ga čini i health & fitness gedžetom, a ne smao odevnim predmetom.

Ekran je touch od safira, ali za kontrolu se primarno ne koristi dodir već dva tastera. Kruna, koja se koristi "navijanjem" i pritiskanjem. Navijanje služi za zoom a pritiskanje vodi na Home ekran. Watch ima još jedan taster koji služi samo za pozivanje aplikacije za kontakte. Ekran je osetljiv na dodir i pritisak tako da možete dodirnuti ekran jače i slabije.

Varijanta Edition je od 18-karatnog zlata dok je Sport od ojačanog stakla.

Podizanjem zgloba, sat se pali i prikazuje notifikacije sa telefona. Blagim vibracijama vas može obavestiti o notifikacijama.

Nije poznata nikakva tehnologija osim da ima poseban S1 čip i da je ekran Retina, ali se ne zna rezolucija. Ekran možete koristiti kao okular iPhona za daljinsko slikanje sa tajmerom.

Na poleđini poseduje senzore za puls, accelerometar i koristi GPS telefona za prikupljanje raznoraznih podataka. Leđa takođe služe i za punjenje prislanjanjem MagSafe adaptera (daljinsko punjenje).Aplikacije i interfejs

Okruženje nije umanjeni iOS već je potpuno novo prilagođeno majušnom ekranu. Aplikacije imaju iOS prizvuk ali se više svode na obaveštenja. Kada vam stigne notifikacija, odgovarate diktiranjem (Siri), Emoji smajlićima ili predloženim odgovorima u odnosu na kontekst poruke. Tastatura ne postoji.

Ima ugrađen Siri koja se poziva približavanjem sata usnama i izgovaranjem "Hey Siri". Zbog nedostatka tastature Siri igra važnu ulogu. Ovo znači da se mi u Srbiji možemo pozdraviti sa mnogim funkcijama Apple Watch-a.Sat komunicira sa drugim satovima pomoću jednostavnih crteža (škrabotina), voki-toki-jem ili slanjem otkucaja srca. Ima mikrofon i zvučnik. Nije poznato na koji način komunicira sa iPhonom (iBeacons?).

Postoji i progrmerski alat za razvoj aplikacija tako da će osi mosnovnih biti moguće preuzimanje novih.

Apple Watch je namenjen da bude i neka vrsta ličnog trenera pa poseduje dve nove aplikacije Acticvity i Workout koji na razne načine motivišu da vežbate i prate progres, i prikupljaju svakakve informacije o stanju tela. Ovaj pametni sat će da promeni način na koji gledamo na fiskulturu.

Dostupnost i cena:
Apple-ov sat, prvenac će se pojaviti u prodaji tek početkom 2015. godine i imaće početnu cenu od 349 dolara.

U snimcima ispod pogledajte šta je Apple Watch:

Pogledajte galeriju Apple satova ovde.

Pogledajte šta je sve predstavnjeno na poslednjoj Apple prezentaciji ovde,

Pročitaj još:

Pogledajte šta sve donosi novi iOS 8 i operativni sistem Mac OS X Yosemite. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: Apple

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: