Pronađi članak:

11. 9. 2014.

Novi iPhone 6 dolaze sa Landscape i Reachability režimima



Apple juče predstavio dva veća telefona. Iako je veličina problem za rukovanje jednom rukom, Apple je našao rešenje. Uz njih idu dve nove opcije Landscape i Reachability za lakše baratanje pošto je Apple pristalica upravljanja jednom rukom.

Reachability



Aktivira se dvostrukim dodirom (ne pritiskanjem) na Home taster. Tom prilikom se ceo ekran spušta niže i na taj način možete da dohvatite tastere koji su inače visoko. To izgleda ovako:



Landscape

Landscape je režim koji je prvi put predstavljen na telefonu. Ovo nije klasična rotacija ekrana već potpuno prilagođavanje aplikacija horizontalnom držanju uređaja.

Tastatura ima nove dugmiće (Copy, Paste, Undo...) Aplikacije Mail, Messages, Calendar itd. imaju nove grafičke detalje koji iskorištavaju prostor. A kao novost je i rotiranje Homescreen ekrana.

Pomenućemo i Display Zoom opciju za povećanje ikonica, one mogu biti standardne veličine kada imate šest redova ili da se povećaju da imate pet redova, samo većih.



Landscape je dostupna samo na iPhonu 6 Plus i evo par primera:



Pogledajte šta sve donose novi iPhone 6/6 Plus modeli, Apple Watch pametni sat/fitnes uređaj i najnoviji operativni sistemi iOS 8 i Mac OS X Yosemite.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: