Pronađi članak:

22. 9. 2014.

Trajanje baterije: iOS 7 vs iOS 8



Trajanje baterije na jednom punjenju jedna je od najvažnijih funkcija današnjih pametnih telefona. I dok je sama tehnologija koja stoji iza tih baterija manje-više nepromenjena u zadnjih destak godina, bolji rezultati se postižu povećanjem kapaciteta, uvek treba imati na umu da i optimizacija operativnog sistema uređaja igra značajnu ulogu u potrošnji. S tim na umu, ekipa sa bloga Ars Technica se zapitala da li baterija traje duže ako iUređaj vrti iOS 8 ili prethodni iOS 7.

Nakon što su uporedili rezultate dobijene testiranjem kompatibilnih iPhone, iPad i iPod touch modela na obe generacije iOSa, rezultati su bili iznenađujući. U većini slučajeva baterija drži duže na iOSu 7! Uzmemo li u obzir da je testirana GM verzija iOSa 8 i da novi sustav ima mnogo novih opcija, taj podatak možda i neće začuditi.





Ipak, uzimajući u obzir više beta verzija iOSa 8, bilo je za očekivati da će Apple zadržati bar istovetne nivoe potrošnje. Iako je ovde reč o malim fluktuacijama, svi znamo koliko može značiti nekoliko dodatnih minuta u kojim će se iPhone držati u životu.

Već ranije smo čuli kako je iOS 8.0.1 bio u pripremi još pre nego što je iOS 8.0.0 zaživeo na kompatibilnim uređajima. Apple je očito svestan pojedinih problema pa se nadamo da će se trajanje baterije poboljšati sa novim firmware-om.

Pogledajte šta sve donose novi iPhone 6/6 Plus modeli, Apple Watch pametni sat/fitnes uređaj i najnoviji operativni sistemi iOS 8 i Mac OS X Yosemite.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: