Pronađi članak:

18. 10. 2014.

OS X Yosemite dostupan za preuzimanjeAppleov najnoviji operativni sistem, OS X Yosemite dostupan je svim korisnicima putem Mac app Storea.

Ovaj OS najavljen je na WWDC-u 2014. godine, i dolazi sa novim izgledom i boljom integracijom sa iOS-om 8.

Skoro miliom Mac korisnika trenutno radi na ovom operativnom sistemu – Apple je u junu predstavio Yosemite korisnicima u okviru javne najave. U prošlosti, beta verzije operativnih sistema bile su ograničene samo na developere.Ovim potezom, Apple je došao do mišljenja samih korisnika u vezi sa novim opcijama i funkcijama, ali i njihovih želja i očekivanja u vezi sa novom generacijom operativnog sistema.

Zajedno sa novim izgledom, najveća stvar u vezi sa novim OS-om jeste njegova integracija sa iOS-om 8 i 8.1.

Korisnici mogu da šalju i primaju pozive sa Maca na kom se nalazi Yosemite, dele dokumenta putem AirDropa i dele zadatke uz pomoć nove funkcije pod imenom Handoff.

Kada iOS 8.1 i zvanično bude dostupan korisnicima, Yosemite će dobiti mogućnost slanja SMS i MMS poruka putem Messages aplikacije.

Da biste saznali da li vaš Mac podržava novi OS, kliknite na jabučicu, zatim About This Mac pa More Info. Evo koji su sve uređaji podržani:

  • iMac (od sredine 2007 inoviji)
  • MacBook (kraj 2008 aluminijum, početak 2009 ili noviji)
  • MacBook Pro (sredina/kraj 2007 ili noviji)
  • MacBook Air (kraj 2008 ili noviji)
  • Mac mini (početak 2009 ili noviji)
  • Mac Pro (početak 2008 ili noviji)
  • Xserve (početak 2009)

Da biste instalirali Yosemite, pokrenite Mac App Store, klik na Download i pratite uputstvo sa ekrana. Potrebno je da imate internet konekciju.

Sve detaljno o OS X Yosemite možete pročitati ovde.Pogledajte šta sve donose novi iPhone 6/6 Plus modeli, Apple Watch pametni sat/fitnes uređaj i najnoviji operativni sistemi iOS 8 i Mac OS X Yosemite.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: