Pronađi članak:

4. 10. 2014.

Test brzina: Galaxy S5 vs. HTC One M8 vs. iPhone 6 [VIDEO]Iako su benčmark testovi već pokazail da iPhone 6 ima sirovu snagu koja je ispred konkurencije, video koji je postavio PhoneBuff pokazuje kako te prednosti izgledaju u stvarnom životu.

PhoneBuff je na sva tri telefona sproveo „test iz pravog sveta“ pokrećući na njima identične aplikacije.Usled razlika koje postoje između iOS-a i Androida, testeri su koristili aplikacije koje su približno jednake.

Na samom kraju, iPhoneu je trebao 1 minut i 55 sekundi da multitaskuje između 30 testiranih aplikacija, dok je M8 bio 10 sekundi sporiji. Galaxy S5 je ispoljio značajan lag, i bio mu je potreban ceo minut više u poređenju sa iPhoneom – 2 minuta i 58 sekundi.

U testu su lansirane razne aplikacije i igre, a onda su one ponovno otvorene kako bi se utvrdilo koliko je neki telefon efikasan u multitaskingu.

Ovde se pokazao 1GB RAM-a iPhonea, pošto je morao da ponovo učitava pristojan broj aplikacija, ali su performanse Appleovog SoC-a bile ključne u dobijanju testa jer je telefon jednostavno mogao brzo da učitava aplikacije.

Naravno, test ni na koji način ne može biti posmatran sa naučne tačke, ali nam nudi približan uvid u ponašanje telefona pri svakodnevnom korišćenju, a korišćenje drugačijih aplikacija bi sasvim sigurno rezultovalo drugačijim rezultatima.

Najveći deo usporavanja kod Samsunga rezultat je TouchWiza – kompanijine verzije Androida, a uz malo modifikovanja od strane korisnika, ostvareni rezultati bi bili sigurno bolji.Pogledajte šta sve donose novi iPhone 6/6 Plus modeli, Apple Watch pametni sat/fitnes uređaj i najnoviji operativni sistemi iOS 8 i Mac OS X Yosemite.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: