Pronađi članak:

8. 10. 2015.

Apple je treću godinu za redom najvredniji brend na svetu



Apple i Google nalaze se na vrhu godišnjeg Interbrand Best Global Brand izveštaja, treću godinu za redom.

U tehnološko-orijentisanih Top 10, Apple je rangiran na prvom mestu kao najvredniji svetski brend, dok se Google nalazi na drugom mestu. Ostale tehnološke kompanije, koje su našle svoje mesto među Top 10, uključuju Microsoft na četvrtom mestu, IBM na petom, Samsung na sedmom i Amazon na desetom mestu.




Interbrend, konsultantska firma za brendove, valuaciju vrednosti kompanija određuje na osnovu finansijskih izveštaja, uticaja brenda na odluke o kupovini, lojalnosti korisnika i sposobnosti da kompanija podrži premijum cenu za svoje proizvode i usluge. Ovogodišnja lista procenjuje Apple na 170,3 milijarde dolara (porast od 43 odsto u odnosu na prošlu godinu), dok je Google valuacija procenjena na 120,3 milijarde dolara (porast d 12 odsto).

Zanimljivo je da je Facebook kompanija sa najvećim porastom valuacije na ovogodišnjoj listi, sa 22 milijarde dolara (rast od 54 odsto). Iako se sa ovom procenom vrednosti brenda Facebook nalazi tek na 23. mestu, ovo je jedina društvena mreža koja se našla u ovom izveštaju.




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: