Pronađi članak:

27. 10. 2015.

Facebookovi Instant Articles od sada dostupni svim korisnicima na iOSu



Facebookov pokušaj da poboljša iskustvo čitanja postova na telefonu otišao je još jedan korak dalje, tačnije, svi korisnici na iOS platformi će imati pristup Instant Articles člancima.

Facebook je tako pet meseci nakon inicijalne pojave Instant Articles-a, omogućio čitanje ovih članaka svim korisnicima na iOS platformi, što znači da korisnici više neće trebati čekati 10-ak sekundi za učitavanje članaka već će isti biti učitan klikom na sam članak.




Portali poput Washington Post-a dnevno objavljuju stotine članaka od čega 100% njih ima mogućnost učitavanja putem Instant Articles.

Priča oko ovih vrsta članaka zabrinula je većinu portala, no o tome ne treba voditi računa, jer u principu ovi članci pomažu portalima da dođu do još više svojih čitatelja i pritom šire svoju čitanost, pa tako za kreiranje ovih članaka i dalje morate imati vlastiti CMS sa kojeg objavljujete članke, a svi članci čitani kroz Instant Articles brojaće se kao da su čitani na vašem portalu. Dalje, ukoliko želite moći ćete da imate dve opcije oglašavanja, ili Facebookove oglase koji rade na principu Google Adsensa ili plasiranju vlastitih oglasa čim će izdavači moći zarađivati dodatni novac.

Iako se na prvu mislilo kako Facebook želi uništiti izdavače, realnost je zapravo prilično drugačija, pa će tako izdavači profitirati od ovih članaka, što naravno opet s druge strane Facebooku ide na ruku.

Ako posetite neki od članaka Washington Post-a, objavljenih na njihovoj Facebook stranici, primetićete na slici ikonu munje koja znači da je članak “Instant Articles”, pa tako ako kliknete na njega u sekundi ćete imati učitan ceo članak.

Ovo je korak prema napred u Facebookovom nastojanju da ponudi svojim korisnicima bolje iskustvo čitanja, jer niko od nas ne da čeka 10-ak sekundi za učitavanje običnog članka.




Pogledajte šta je Facebook Instant Articles:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: