Pronađi članak:

15. 4. 2016.

Apple iOS aplikacije će uskoro moći da se sakriju sa ekrana



Već godinama se korisnici žale na nedostatak mogućnosti uklanjanja ili sakrivanja standardnih Apple aplikacija koje se isporučuju sa iOS-om. Tako npr. NewsStand ili Stocks aplikacije koje verovatno ne koristite morate sakriti u neki folder kako ne bi zurili u njihove ikone na Home ekranu.

Čini se kako će funkcija uklanjanja/sakrivanja uskoro ipak biti dostupna u iOS-u. Priču je prvi objavio blog AppAdvice a dokaze za ovo našli su sakrivene u metadata linijama koda iTunes App Store-a.






Iako su svi za ovo vezani API ključevi (isFirstParty i isFirstPartyHideableApp) trenutno onemogućeni njihova pojava sugeriše kako bi se u skorijoj mogućnosti, eventualno u iOS 10, pojedine Apple aplikacije mogle sakriti na neki način.

Pretpostavlja se kako ovo neće biti dostupno za važnije aplikacije kao što su Telefon ili Poruke ali bi moglo biti moguće za Kalkulator ili Kompas i slične. Tim Cook je već (mada površno) o ovome pričao za Buzzfeed još prošle jeseni. Nadamo se da će Apple još jednom poslušati vapaje svojih korisnika.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: