Pronađi članak:

6. 4. 2016.

Evo kako da lako oslobodite nekoliko stotina MB na vašem iUređaju [UPUTSTVO]



Losa stvar sa danasnjim iUređajima je sto njihov prostor za skladištenje podataka iznosi od 16 GB. U današnje vreme ta količina memorije jednostavno nije dovoljna.

Kako biste ipak uspeli da preživite sa samo 16 GB memorije, moguće je izvesti nekoliko trikova, ali sada se pojavio jedan koji čini pravu razliku.




Ovaj trik odnosi se na sadržaj koji je jednostavno preveliki da bi stao u dostupnu memoriju uređaja. Dobar primer za to je igrica The Lord of the Rings: The Two Towers koja je teška gotovo sedam gigabajta. Verovatno je da toliko mesta na uređaju nemate, ali postoji način da ga ipak stvorite.


  1. Idite u Settings > General > Storage & iCould Usage. Ovde pogledajte i zapamtite koliko ste imali slobodnog prostora
  2. Pokrenite iTunes Store> idite na movies > pronađite film. On mora biti veći nego što imate prostora na uređaju. Preporučujemo da potražite neki od ova dva: War and Peace (8.86GB) ili The Lord of the Rings: The Two Towers (6.83GB). Sada izaberite Rent dugme dva puta.
  3. Pošto nemate dovoljno mesta na uređaju dobićete obaveštenje o tome. Neće vam se naplatiti rentiranje. Sada opet idite u  Settings > General > Storage & iCloud Usage da vidite prostor i tu treba da imate dodatni slobodan prostor.


Ponovite postupak i moglo bi se pojaviti još prostora za skladištenje.

Testirajući ovu metodu na iPhoneu 5C stvoreno je 400 megabajta na fabrički dostupnih 4 gigabajta. To znači da je memorija uređaja povećana za neverovatnih 10 odsto.

Na Redditu su neki korisnici rekli da su na ovaj način uspeli da stvore i nekoliko gigabajta prostora pored onog koji su već imali.

Nije jasno šta se događa s uređajem prilikom korišćenja ovog trika i otkud se memorija stvara, ali je verovatno da iPhone sam čisti svoju cache memoriju.






Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: