Pronađi članak:

1. 4. 2016.

iPhone SE: Sve što trebate da znate o njemu



Apple je izbacio novi iPhone manjih dimenzija. Po prvi put u istoriji poslovanja dogodilo se da posle većeg modela izbace manji.

iPhone SE

On nosi oznaku SE što znači specijalno izdanje (Special Edition). On je nasledio iPhone 5s koji je izbačen 2013. godine. Ciljna grupa mu je Azijsko tržište odnosno Kina i Indija. Dizajn mu je identično prelep kao kod iPhone 5s i 5.




Dizajn

Spreda nećete primetiti velike razlike u odnosu na iPhone 5s, osim što dolazi u još jednoj dodatnoj boji osim silver, gold i space gray u odnosu na 5s a to je rose gold. 

Iako je ekran 4-inčni, rezolucija mu je 1334x750, kao kod iPhonea 6 i 6s.


Hardver i komponente

Njega pokreće sve što pokreće i iPhone 6s, a to je najnoviji A9 čip, A9 ko-procesor i 1GB RAMa. Dolazi u kapacitetima od 16 i 64 GB skladišnog prostora.

Po performansama on je duplo brži od iPhone 5s a grafika mu je bolja 3 puta.

Ima uvek upaljenu Hey Siri opciju za prepoznavanje glasa koja se može naći na 6s modelima.




Kamera

Ona je takođe pozajmljena od iPhone 6s modela, ima 12MP zadnju kameru sa Focus Pixel i True Tone blic tehnologijama. Snimanje je moguće u 4K rezoluciji, panorame su do 63MP i može da snima slo-mo video od 240 fps.

Prednja kamera ima Retina Flash.



Povezivanje

Poseduje NFC čip, Apple Pay, Touch ID senzor, Wi-Fi b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, Wi-Fi pozivanje, brži LTE, VoLTE podršku i ostalo.

Ne postoji podrška za 3D Touch.

Baterija

Ona je poboljšana i Apple tvrdi da može da izdrži 13h na Wifi i LTE konekcijama što je 3 sata više nego 5s.



Cena

Pošto on menja iPhone 5s, on je sada najjeftiniji iPhone u ponudi. Cene su u Sjedinjenim Državama 399$ za 16GB, 499$ za 64GB. Prodaja je počela 30. marta.

Zaključak

iPhone SE je definitivno najmoćniji iPhone dimenzija 4 inča. Ako ste ljubitelj ove veličine ekrana, dobrog originalnog dizajna, sa (skoro) svim opcijama koje pruža moćni iPhone 6s, onda je ovo telefon za vas.

Ako vam je bitna veličina ekrana, preskočite ga.

Pročitaj još:





Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: