Pronađi članak:

2. 9. 2020.

Apple potpuno ukinuo Epic Games nalog



Apple je, nakon izbacivanja Fortnite-a iz App Store-a, sada ukinuo i nalog Epic Games-a koji je razvio igricu. Ova dva giganta se već neko vreme spore nakon što je EG uveo poseban način plaćanja njihovih igrica što Apple-u ne donosi 30 posto od svake transakcije.

Apple je zbog te promene u plaćanju zapretio da će ugasiti Unreal Engine na svim iOS i macOS uređajima kao i da će ukinuti upravo Epic Games i sve pridružene programerske naloge. Epic ih je tužio za monopolsko ponašanje, a sud je odlučio da Apple ne sme da obistini svoje pretnje, međutim i to da bi Epic trebalo da poštuje pravila App Store-a kada je plaćanje u pitanju.




Iz Apple su rekli da su razočarani što su morali da ukinu nalog Epic Games-u jer su dugo godina sa njima radili na lansiranju i izdanjima igrica, ali da su trebali da se pridržavaju smernica App Store-a kao i u protekloj deceniji.

Ova suspenzija znači da Epic više ne može da izrađuje aplikacije za iPhone i iPad.

Oni nisu prvi koji su se sa Apple-om sporili zbog strukture App Stora, ali definitivno jesu najveća kompanija koja se u to upustila. U junu je e-mail aplikacija Hey zauzela negativan stav prema Apple-ovoj prodavnici.

Evropska unija istražuje da li Apple ovime krši pravila o konkurenciji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: