Pronađi članak:

1. 9. 2020.

App Store je ostvario preko 22 milijarde dolara prihoda



Prema najnovijim podacima analitičlih kompanija SensorTower i Statista, Apple je ostvario rekordan prihod od 22,2 milijarde dolara od gejming aplikacija iz App Store-a tokom prve polovine 2020. godine.

Ostvareni rezultat predstavlja rast od 23 procenta na godišnjem nivou, s obzirom na to da je tokom prve polovine 2019. godine App Store ostvario gejming profit od 18,1 milijarde dolara. Samo tokom perioda april-jun ove godine, Apple je zaradio 11,6 milijardi dolara, dok je u istom periodu Google Play Store ostvario zaradu od 7,7 milijardi dolara.




Ukupno gledano, Apple je ostvario za 52% veći prihod od mobilnog gejminga tokom prve polovine godine u odnosu na Google. Jedan sektor, gde je Google uspeo da nadmaši Apple jeste ukupan broj preuzimanja mobilnih igara, sa 22,8 milijardi instalacija, naspram App Store-ovih 5,7 milijardi.

Pomenuti rezultati pokazuju značajno povećanje aktivnosti korisnika tokom pandemije koronavirusa. Prema statistici SensorTower-a, PUBG Mobile i Honor of Kings su igre koje su najviše zaradile tokom prve polovine 2020. godine, sa prihodom od preko milijardu dolara.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: