Pronađi članak:

24. 9. 2017.

Predstavljeni iPhone 8 i iPhone 8 Plus



Kao što smo i očekivali, Apple je predstavio tri nova iPhone-a. Ove godine su krenuli drugačijim putem od uobičajenog. Seriju iPhone 7 i iPhone 7 Plus ne sledi serija “S”, nego prelazimo na sasvim novi broj. Apple nas je malo zbunio ovim nazivima, ali napokon je došao taj dan. Pogledajmo kako izgledaju iPhone 8 i iPhone 8 Plus.

Dizajn

Imali smo priliku da vidimo veoma zanimljivu šetnju kroz istoriju i razvoj iPhone-a, App Store-a, Retina ekrana, kamere, Siri i svega ostalog. Krenimo sa dizajnom uređaja. Dva nova iPhone-a imaju staklenu poleđinu i to prvi put od iPhone-a 4s. Uređaji su u potpunosti otporni na vodu i prašinu. Sada napokon možemo prestati sa brigom – staklo će biti snažno i izdržljivo. Jedva čekamo testove uništavanja.



Hardver

Uređaji imaju i 25% glasnije zvučnike, kao i novi šestojezgarni procesor nazvan A11 Bionic, zbog kog je uređaj 70% brži od prethodnih generacija. GPU je sada 30% snažniji. Premda se čini kako je to veliki skok unapred, u praksi se neće primetiti gotovo nikakva razlika u odnosu na iPhone 7.

Kamera

I kamera je dobila svojih pet minuta tokom prezentacije. Štaviše, videli smo prilično zanimljive stvari. Kao prvo, Apple tvrdi da će ovaj uređaj moći da snima još lepše fotografije od prethodne generacije. Sistem autofokusa sada je još brži. Kamera od 12 MP može propustiti 83% više svetlosti – Plus verzija zapravo će imati vrednosti oko 1.8 do 2.8 f – a i senzor je u potpunosti nov.

Phil Schiller je deo vremena posvetio i detaljima novih funkcija u aplikaciji Camera. Portretni način rada u iPhone-u 8 Plus koristiće sasvim novi algoritam za svetlost, a u početku će biti dostupan samo u beta verziji, kao i prošle godine. Potom se pričalo i o detaljima snimanja videa. Kamera će moći da percipira dubinu unutar slike, i pokuša da predvidi sledeće korake i tako optimizuje algoritam kako bi konačna slika bila što kvalitetnija.



Takođe, 4K 60 fps, i 1080 p 240 fps mogli bi biti novi aduti, jer smo do sada mogli snimati samo u 720 p. Od sada su dostupne i ove nove opcije: prva omogućava snimanje videa u najboljem mogućem kvalitetu, a uz pomoć druge ćete moći kreirati neverovatne slow motion zapise u visokoj rezoluciji.




Proširena stvarnost

Napokon smo došli i do najzanimljivije funkcije, tačnije teme koju smo svi nestrpljivo iščekivali. Reč je o proširenoj stvarnosti. O njoj se već pričalo u kontekstu novih iPad Pro modela, a i iPhone 8 Plus napravljen je sa podrškom za praćenje u realnom vremenu. Na Keynote-u smo mogli videti i demonstracije različitih načina na koji se može koristiti; ne samo za igranje, nego i za astronomiju i slično. Nakon lansiranja ARKit-a, najveći razvojni programeri dali su sve od sebe da na najbolji mogući način iskoriste njegove prednosti. Na Keynote-u su bili prisutni i članovi Altri Games-a, tako da su pokazali na čemu su radili celog leta.

Tako smo mogli videti jako zanimljivu demonstraciju igara. Zvuk može postati glasniji ili tiši, u zavisnosti od toga koliko ste blizu virtuelnim elementima proširene stvarnosti.



Bežično punjenje

Apple veruje da budućnost leži u bežičnim tehnologijama. Samo se setite AirPods-a i Beats slušalica. Sada napokon možemo i bežično puniti naše telefone. Pokazalo se da su sve glasine bile tačne – i iPhone 8 i iPhone 8 Plus će se moći bežično puniti zahvaljujući staklenoj poleđini. Uređaji su dobili i Qi standard, koji će nam svima uvelike olakšati živote. I IKEA dizajnira nameštaj koji je kompatibilan sa tom tehnologijom.

iPhone 8 će biti dostupan u SAD-u od 22. septembra, u tri boje (Gold, Silver, Space Gray) i verzijama od 64GB koji će koštati 699 dolara i 256GB koji će koštati 799 dolara.

Plus verzija takođe će biti dostupna u tri boje i verzijama od 64GB i 256GB, verzijama od 64GB koji će koštati 799 dolara i 256GB koji će koštati 949 dolara. iOS 11 će se moći preuzeti od 19. septembra.





Ako vas mrzi da čitate, u videu ispod imate sve što je potrebno da znate o novim iPhone 8 modelima.



Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: