Pronađi članak:

25. 9. 2017.

Izbačen iOS 11



Apple je prvi put predstavio iOS 11 na ovogodišnjem WWDC-u 5. juna. Nakon dugog niza razvojnih i javnih beta verzija, napokon je objavljena finalna verzija koju svi mogu da preuzmu na svoje iPhone i iPad uređaje.

Većina će samo pročitati naslov i odmah potražiti link za preuzimanje sistema. U potpunosti vas razumemo. Dok se Apple-ovi serveri muče da obrade sve zahteve za preuzimanje, u ovom članku ćemo vam ukratko navesti sve važne novosti koje donosi iOS 11.

Iskoristite najviše od svog iPad-a

Usudili bismo se da tvrdimo da će, ne računajući operativni sistem smišljen za prvi iPad, iOS 11 najviše promeniti korisničko iskustvo rada na tabletu. Apple je učinio sve kako bi pretvorili iPad u uređaj koji, pored korišćenja standardnog zabavnog i multimedijalnog sadržaja, se može smatrati primarnim uređajem za ozbiljan rad. Dock, gestovi, aplikacija Files, Drag & Drop, lista ide samo dalje: sve to služi kako biste izvukli maksimum iz vašeg tableta.



Proširena stvarnost, novi oblik zabave

Apple, poput brojnih drugih kompanija i pojedinaca, smatra da su virtuelna i proširena stvarnost tehnologije koje će odrediti kako ćemo u budućnosti koristiti sadržaj. Kupertino je dao prednost proširenoj stvarnosti, pa su objavili i čitavu novu platformu, nazvanu ARKit. Do sada smo već videli nekoliko zanimljivih načina primene ARKit-a, pa jedva čekamo da vidimo šta nam donosi budućnost.



Nova i bolja Siri

Iako virtuelna pomoćnica još uvek priča relativno malo jezika, kada i njih nauči, sigurni smo da će se izražavati neverovatno tečno. Apple-ovi inženjeri su uveli mnogo vidljivih promena u Siri, pa će njen glas sada zvučati puno prirodnije. Da ne spominjemo i da je dobila nekoliko novih funkcija.

Jednostavan način fotografisanja i snimanja

Ono što nas najviše raduje kod iOS-a 11 jeste da će fotografije i video snimci od sada zauzimati duplo manje prostora nego u iOS-u 10, sve zahvaljujući novoj metodi kompresovanja. Osim toga, dobićemo mnogo novih efekata za live fotografije, kao i slične zanimljivosti. To obavezno morate istražiti!



Novi dizajn

Na kraju, nemojmo zaboraviti da nas sa iOS-om 11 očekuje i nekoliko prilično upadljivih promena u dizajnu. Najviše nam u oči upada novi Control Center, a tu je i novi App Store. Treba baciti oko i na Settings, jer su neke opcije premeštene, a dodate su i nove mogućnosti.




iOS 11 možete preutezi sa naše DOWNLOAD stranice, instalirati direktno na uređaju ili preko iTunesa.



Video demo:





Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: