Pronađi članak:

24. 10. 2020.

Potražnja za novim iPhone modelima dvostruko veća nego prošle godine



Poznati i obično pouzdani analitičar svega vezanog uz Apple, Ming-Chi Kuo, objavio je prve prodajne rezultate nakon što su protekloga petka otvorene prednarudžbine za iPhone 12 i iPhone 12 Pro.

Prema podacima koje on ima, Apple je u prva 24 sata primio između 1,7 i 2 miliona narudžbina za nove modele. Ovakva potražnja navodno je iznenadila i vodstvo kompanije, budući da je dvostruko viša nego lani kada je lansiran iPhone 11.



Tada je u prvih 24 sata bilo primljeno između 500 i 800 hiljada narudžbina za prošlogodišnju liniju telefona. Ovogodišnji modeli dolaze u 4 verzije, a Kuo procenjuje da je od sada dostupna dva modela, iPhone 12 i iPhone 12 Pro, kupcima privlačniji Pro model, tj. da je upravo potražnja za njime premašila sva Apple-ova očekivanja – uprkos tome što mu je početna cena hiljadu američkih dolara.

Na kraju bi proizvedene i prodate količine ova dva modela mogla da budu slična, pa se procenjuje da bi od ukupne prodaje "dvanaestica" oko trećine moglo otpadati na iPhone 12 i 12 Pro. Količine iPhone-a koje kupci žele da naruče i dobiju odmah po izlasku uređaja na tržište trebale bi da se dodatno povećaju u novembru. Tada se, 6. novembra, otvaraju narudžbine za iPhone 12 mini i iPhone 12 Pro Max, najjeftiniji i najskuplji model ovogodišnje ponude, za koje se pretpostavlja da bi interes mogao takođe da bude prilično velik.

Kuo procenjuje da će ova dva modela nositi 10-15 (mini) i 15-20% (Pro Max) ukupne prodaje iPhone-a ove generacije.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: