Pronađi članak:

31. 10. 2020.

Samsung vodeći na tržištu telefona, Xiaomi prestigao Apple



Prema podacima Canalys-a, u 3. kvartalu 2020. godine, u svetu je prodato ukupno 348 miliona smartfona, što predstavlja zanemariv pad od 1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prvo mesto i dalje drži Samsung sa 80,2 miliona isporučenih primeraka (rast od 2%), čime je zauzeo tržišni udeo od 23%.



Drugi na lestvici sa 51 milionom isporučenih uređaja i tržišnim udelom od 14,9% je Huawei, koji je u odnosu na isto razdoblje prošle godine ostvario pad prodaje od čak 23%, što je i razumljivo s obzirom na nametnute sankcije od strane SAD-a.



Iznenađenje dolazi na trećem mestu, koje je pretekavši Apple, zauzeo Xiaomi. S isporukom od 47,1 milion uređaja i rastom od neverovatnih 45% u odnosu prošlogodišnji 3. kvartal, zauzeo je 13,5% globalnog tržišta, dok je Apple pao na četvrto mesto, isporučivši 43,2 miliona iPhone-a, tj. 1% manje nego prošle godine, što je rezultovalo tržišnim udelom od 12,4%.

Peti na listi je Vivo sa 31,8 miliona isporučenih uređaja, čime je zauzeo 9,1% tržišnog udela.



Ostali proizvođači zajedno su prodali 94 miliona smartfona i kumulativno drže najveći tržišni udeo – 27%, što opet upućuje na postojanje velikog broja brendova, ali i onih koji nisu uključeni u ovu top 5 lestvicu, kao npr, Oppo i drugi brendovi (OnePlus, Realme) BBK Electronics grupe, iako su ucrtani na gornji grafikon.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u.

izvor: benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: