Pronađi članak:

20. 11. 2020.

Apple mora da plati kaznu od 133 miliona dolara zbog namernog usporavanja telefona



Pre 4 godine 33 američke savezne države tužile su Apple zbog toga što je nadogradnjama softvera prouzrokovao usporavanje rada iPhone 6, 7 i SE telefona milionima korisnika, a taj slučaj je nazvan "batterygate".

Apple je dugo odbacivao optužbe, izjavivši da je doista došlo do usporavanja rada tih uređaja, ali da je to bilo isključivo s ciljem produžavanja trajnosti njihovih baterija, a ne zato da korisnike nateraju na kupovinu novih modela.



Državni advokat Arizone Mark Brnovich ovih je dana javno objavio sudski spis u kojem piše da je prema izvidima istražitelja ustanovljeno da su mnogi korisnici odlučili da je najbolji način za poboljšanje performansi kupovina novijeg modela iPhone-a i da je Apple u potpunosti bio svestan uticaja ovog slučaja na povećanje prodaje.

Iako ne želi da prizna da je ičime kršio zakon, Apple je odlučio da pristane na nagodbu po kojoj će platiti 113 miliona dolara kazne, a obvezao se da će u sledeće tri godine pružati istinite informacije o sistemu power managementa iPhone-ova na svojoj web stranici, u obaveštenjima o softverskim nadogradnjama i u podešavanjima iPhone-a.

Ova nagodba dolazi nakon nedavne nove tužbe koju je podneo Epic Games, u kojoj se navodi da je Apple u svom App Store-u smanjio provizije koje uzima od developera znatno ispod tržišne vrednosti, kako bi privukao developere da rade za njega i time stavio u nepravedni položaj druge online prodavnice aplikacija poput Epic Games Store-a.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: