Pronađi članak:

14. 11. 2020.

Ovo su benchmark rezultati Apple-ovog novog M1 procesora



Ovog utorka je Apple načinio istorijski prelazak svojih prvih računara sa Intel-ovih x86 procesora na svoj novi ARM SoC čip M1. Prva tri modela koja su dobila novi procesor su MacBook Air, 13-inčni MacBook Pro i stoni Mac mini.

Prilikom predstavljanja Apple-ov marketinški tim je prikazao zanimljive grafikone i tvrdio kako su varijante M1 procesora 3-5 puta bolje od "usporedivih procesora PC-a", ali nisu naveli sa čime se to tačno upoređuju.





Isto tako pokazali su i kako su novi modeli značajno brži od njihovih prethodnika sa Intel-ovim procesorima, ali bez otkrivanja previše detalja.



Za detalje o procesorima srećom je tu Geekbench, na kojem su se nedugo po pojavi procesora M1 pojavili i njegovi prvi nezavisni rezultati benchmark testova.

Prvi su primećeni rezultati testiranja MacBook Air-a sa procesorom M1. Zabeleženo je njegovih 8 jezgara, 8 GB RAM-a i takt od 3,2 GHz, i kao takav ovaj uređaj ostvario je jednojezgreni benchmark rezultat od 1687 i višejezgreni od 7433 bodova. Ovaj rezultat za jedno jezgro je viši od uporedivih MacBook-a Pro i iMac-a lansiranih ove godine sa Intel-ovim procesorima i7 i i9.

U višejezgrenom benchmarku MacBook Air se takođe smestio iznad zadnje generacije MacBook-a Pro s Intel-ovim procesorima. Od njega su iz Apple-ovog asortimana trenutno bolji tek zadnji iMac (i7, 2020), i iMac Pro i Mac Pro sa Intel-ovim Xeon osmojezgrenim procesorima.



Na Geekbenchu je moguće pronaći i rezultate testiranja Mac-a mini i MacBook-a Pro sa M1 SoC-om. Rezultati su im vrlo slični onima koje je postigao MacBook Air. Za jedno jezgro svima se bodovi kreću od 1650 do 1720, dok je na višejezgrenim testovima zabeleženo od 6500 do 7500 bodova.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u.

izvor: itvesti.info

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: