Pronađi članak:

12. 12. 2020.

Apple bi do 2024. godine mogao da ostvaruje veći prihod od usluga nego od uređajaNije tajna da Apple najveći deo zarade već godinama ostvaruje prodajom iPhone-a. Prodaja ide toliko dobro da je Apple zahvaljujući svom telefonu završio na vrhu lestvice najvrednijih tehnoloških kompanija na svetu, mereno tržišnom kapitalizacijom.

Ali ipak, 2017. godine, kad se dogodio prvi kvartalni pad u prodaji Apple-ovog smartfona, ova kompanija je počela da razmišlja o novim izvorima prihoda. Jedan od njih je i prodaja usluga, koja se, zahvaljujući bazi od preko 700 miliona korisnika iPhone-a, činila najlogičnijim izborom.Tada je iznos prihoda od usluga iznosio 25 milijardi dolara i Apple je zacrtao da će u sledeće tri godine, dakle do kraja fiskalne 2020., taj iznos udvostručiti. U septembru je spomenuta fiskalna godina i završila, a prihod od usluga kao što su Apple Music, Apple News i sl. iznosio je 53 milijarde dolara.

S obzirom na ostvareni rast, Forbes sada kalkuliše i predviđa da će do kraja fiskalne 2024. godine Apple proširiti ponudu usluga, i da bi tada ukupan prihod od njih mogao preteći onaj koji ostvaruje prodajom iPhone-a.

Prema njihovim računanjima, prihod od usluga bi trebao da iznosi 81,5 milijardi dolara, čime bi se ova prognoza lako mogla ostvariti.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: