Pronađi članak:

7. 12. 2020.

iOS 14.2 donosi problem sa baterijom



Ažuriranje iOS 14.2 donelo je nove probleme. Ako imate utisak da vaš iPhone nakon ažuriranja brže troši bateriju, čak i dok leži na stolu - niste jedini.

Nije prijatno ali nije retkost da se greške u svežoj verziji iOS-a i Android-a otkrivaju tek nakon šire dostupnosti. Apple mora prilagoditi sva ažuriranja svog iOS-a sve većem broju uređaja koji se ažuriraju pet godina.



Upravo na starije iPhone modele utiču problemi koje iOS 14.2 donosi. Naime, na Apple Developers Forumu i Redditu korisnici se žale na znatno brže trošenje baterije nakon ažuriranja.

iPhone 7, 7 Plus, ali i sveži iPhone SE 2020, nakon nadogradnje na iOS 14.2, počeli su da značajno troše bateriju dok se aktivno koriste, ali i dok leže na stolu ili noćnom ormariću.

Jedan vlasnik iPhone SE 2020 tvrdi da bi se 1-2% baterije ugasilo tokom noći pre ovog ažuriranja, a sada može da izgubiti 5% za samo 5-6 sati. Tvrdi da se njegov telefon puni brže od ažuriranja, ali i da se zagreje.

Izgleda da iOS 14.2.1, koji je objavljen u međuvremenu, nije ispravio ovu grešku, i do sada je jedino rešenje koje neke ponude na Redditu obnavljaju preko iTunes-a i urade Restore uređaja kao novi.

Zvuči prilično drastično, ali ako jedva čekate iOS 14.3, to je jedina opcija trenutno.

Da li ste primetili probleme sa baterijom i nakon ažuriranja iOS 14.2? Na kom modelu?



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: smartphone hrvatska

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: