Pronađi članak:

26. 1. 2021.

Apple potvrdio da je iPhone 12 potencijalna opasnost za pejsmejkere



Istraživači sa američkog instituta Henry Ford Heart and Vascular Institute su analizirali uticaj magneta iz iPhone-a 12 na uređaje za elektrostimulaciju srčanih mišića (popularnog naziva pejsmejkeri).

Oni su utvrdili da su problemima u radu izloženi uređaji tipa imlantabilni kardioverter defibrilator (ICD) koji služe za automatsko zaustavljanje ventrikularne fibrilacije i tahikardije. Ovi uređaji, zaključeno je, svojim vlasnicima mogu da spase život, ali ako im se iPhone 12 sa MagSafe priključkom previše približi, moguće je da svojim magnetima aktivira magnetski prekidač i nakratko im omete normalan rad.



Napomena o magnetima u novoj liniji iPhone-a stajala je i tada na službenim stranicama Apple-a. U njoj je pisalo da "iPhone 12 sadrži više magneta nego prethodni modeli, ali se ne očekuje da bi mogli da predstavljaju veći rizik magnetne interferencije sa medicinskim uređajima od prethodnih modela iPhone-a". Apple je sada, verovatno podstaknut ovim istraživanjem, dopunio stranice svoje online korisničke podrške posebnim poglavljem koje se bavi samo pitanjem magneta unutar modela iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max i njihovim MagSafe dodacima.

Kako pišu iz Apple-a, svi ovi uređaji imaju magnete i primopredajnike elektromagnetskih signala. Nove preporuke, koje do sada nisu bile istaknute, kažu da bi iPhone i njegove MagSafe dodatke trebalo držati najmanje 15 centimetara od svih medicinskih uređaja, odnosno najmanje 30 centimetara dok je u toku njihovo bežično indukciono punjenje.

Apple preporučuje svim korisnicima i da sa svojim letakrima provere karakteristike medicinskih uređaja koje koriste, kao i da pročitaju uputstva proizvođača i vode se prema njima. U slučaju da se pojavi sumnja na interferenciju iPhone-a ili MagSafe dodataka sa nekim drugim uređajem, Apple preporučuje da se njihove proizvode odmah prestanu koristiti.







Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: