Pronađi članak:

25. 1. 2021.Apple je prošle godine prvi put predstavio četiri modela svojih telefona u sklopu jedne generacije iPhone-a. Osim po dijagonali ekrana (modeli su sada dostupni u 3 različite dijagonale), telefoni se, naravno, razlikuju i po cenama. Najjeftiniji je model iPhone 12 mini za koji je na američkom tržištu potrebno izdvojiti od 700 dolara, dok najskuplji model Pro Max stoji od 1100 dolara.

Još pre službenog predstavljanja telefona, a i nakon što je Apple objavio podatke o uređajima i njihove cene, analitičari mobilnog tržišta predviđali su veliku potražnju za modelom iPhone 12 mini. Osim što je reč o najjeftinijem iPhone-u nove generacije, deo analitičara smatrao je kako je to idealan telefon za osobe koje žele iPhone, a ne vole prevelike uređaje, niti ih privlači model SE sa zastarelim dizajnom.Ali poslednje informacije koje dolaze iz izvora povezanih sa Apple-om i njihovim lancem nabavke pokazuju da su analitičari, ali i ekipa u samom Apple-u precenili potražnju za mini iPhone-om. Naime, pokazalo se da korisnici nisu toliko zainteresirani za najmanji, a time i najjeftiniji model, već su im puno interesantniji najskuplji modeli. Cookova kompanija tako je od Pegatrona smanjila broj narudžbi za iPhone 12 mini, dok su od Foxconna naručili povećane količine iPhone-a 12 Pro i Pro Max.

Osim što pokazuje povećan interes korisnika za većim i skupljim modelima, slabija potražnja za iPhone-om 12 mini delom je rezultat situacije sa pandemijom. Naime, kako naglašavaju na stranici Mac Rumors, manji model iPhone-a prvenstveno je bio namenjen evropskom i američkom tržištu, ali na njima je zabeležena smanjena prodaja zbog problema sa koronavirusom. Sa druge strane, modeli sa većim ekranima naročito su popularni u Kini u kojoj koronavirus nije ostavio tako devastirajući uticaj na privredu kao na zapadu pa je upravo na tom tržištu zabeležena povećana potražnja za modelima iz serije Pro.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: