Pronađi članak:

6. 1. 2021.

iPhone 12 Mini podbacio u prodaji, Apple nezadovoljanZbog pandemije koronavirusa, Apple je bio prisiljen da podeli objavu svoje iPhone 12 serije sa četiri modela u dva segmenta. Kompanija je standardnu i Pro verziju objavila 23. oktobra, nakon čega su 13. novembra stigli Mini i Pro Max.

Nakon toga, postalo je prilično nezgodno upoređivati početnu popularnost kompanijine prve linije koja stiže sa 5G podrškom i iPhone 11 serije, koja je 2019. godine objavljena u 4G LTE-only varijanti. Na to posebno utiče činjenica da je prethodna serija sadržala samo tri modela.Ipak, više izveštaja već je ukazalo na očigledan ukupan uspeh iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro i 12 Pro Max modela, oslanjajući se na različite vrste podataka prikupljenih od različitih analitičara i istraživača širom sveta.

Najnovija studija, koju je sastavio CIRP (Consumer Intelligence Research Partners), otkrila je da su četiri pomenuta iPhone-a činila ogromnih 76 procenata ukupne prodaje svih iPhone-a u SAD, na osnovu istraživanja sprovedenog krajem prošle godine. hone 12 mini podržava MagSafe punjenje od samo 12WTaj broj predstavlja povećanje u odnosu na 69 procenata, koliko je iznosio udeo u prodaji iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Max modela u istom periodu nakon njihovog lansiranja 2019. godine. Međutim, zanimljivo je da 6.1-inčni standardni iPhone 12 nije mogao da se poredi sa neverovatnim početnim uspehom 6.1-inčnog standardnog iPhone 11 modela, sa 27 procenata tržišnog učešća u poređenju sa 39 procenata za iPhone 11.

To svakako predstavlja dobre vesti za Apple, jer to znači da su se skuplji iPhone 12 Pro i 12 Pro Max pokazali znatno popularnijima (u odnosu na ukupnu američku prodaju iPhone-a) nego 11 Pro i 11 Pro Max modeli.

Segment u kojem Apple ne može da bude zadovoljan, jesu rezultati iPhone 12 Mini modela, koji je zabeležio veoma lošu prodaju, bar kada je u pitanju prvih nekoliko nedelja dostupnosti na tržištu SAD.

Iako to više ne predstavlja iznenađenje, zanimljivo je videti da je manji 5.4-inčni iPhone zabeležio svega šest procenata prodaje nakon objave, uprkos tome što je u teoriji veliki broj korisnika pokazao zainteresovanost za ovaj model.

Koliko je lošu prodaju iPhone 12 Mini zabeležio, pokazuje podatak da je jedva uspeo da nadmaši stari iPhone XR i drugu generaciju iPhone SE modela.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: