Pronađi članak:

9. 1. 2021.

WhatsApp ultimatum: Povežite se sa Facebook nalogom ili tražite alternativu



Za kompaniju kao što je Facebook, koja „živi” od prodaje korisničkih podataka, potpuno je očekivana težnja da metapodaci kompletnog eko-sistema budu što precizniji. Stoga, ne treba da čudi ni nova, prilično isključiva mera rukovodstva, koja primorava korisnike da naloge sa ovih aplikacija povežu.

Od ove nedelje, na ekranima korisnika širom sveta počelo je da se ukazuje pop-up obaveštenje u kome se navodi da je ova integracija neophodna i da je moguće ignorisati je samo do 8. februara. Ko nije rad da to odobri, nakon tog datuma neće biti u prilici da nastavi sa korišćenjem WhatsAppa.



Sličan potez učinjen je i 2016. godine, ali je tada predaja brojeva telefona, imena naloga, fotografija, kao i detaljnih dijagnostičkih podataka bila na dobrovoljnoj bazi.

Pošto je u slučaju podataka prikupljenih sa teritorije Evropske unijeovakav transfer nezakonit, tamošnji korisnici biće izuzeti iz ovog ultimatuma. Pod veoma tankom pretpostavkom da Facebook već odavno ispod žita nije „pokupio” sve što ga interesuje sa vašeg WhatsApp naloga, početkom februara trebalo bi razmotriti alternativu.









Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: svet kompjutera

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: