Pronađi članak:

11. 3. 2021.

Apple će uložiti više od milijardu evra u stvaranje Evropskog centra za silicijumski dizajn



Apple je potvrdio da se fokusira na 5G i bežičnu tehnologiju najavivši izgradnju novog centra u Minhenu.

Apple je najavio otvaranje svog evropskog centra za silicijumski dizajn u Minhenu, čime će nemački grad postati sedište kompanije Apple u Evropi.



Naime, Minhen je već najveći Appleov inženjerski centar sa više od 1.500 inženjera iz više od 40 zemalja koji rade na različitim projektima - od upravljanja energijom do bežične tehnologije.

Novi centar takođe uključuje ulaganje veće od milijardu evra u istraživanje i razvoj u naredne tri godine.

Ne bih mogao da budem više uzbuđen zbog svega što će otkriti naš inženjerski tim u Minhenu - od istraživanja novih granica 5G tehnologije do nove generacije tehnologije koja će svetu doneti snagu, brzinu i povezanost, rekao je Tim Cook, šef kompanije Apple , dodajući da je Minhen ključno mesto za Apple u poslednje četiri decenije.

Kao što Apple ističe, ovo proširenje je poslednji korak u dugoročnim naporima Apple-a da izgradi tim inženjera svetske klase u Minhenu i širom Nemačke.

Novi centar će takođe biti dom Apple-ove rastuće mobilne divizije i postaće najveće evropsko mesto Apple-a za istraživanje i razvoj mobilnih bežičnih poluprovodnika i softvera.

Novi veliki centar prostiraće se na 30.000 kvadratnih metara u centru Minhena, a Apple očekuje da bi se mogli useliti krajem 2022. godine.

Kao i sve druge Appleove kancelarije širom sveta, koristiće potpuno obnovljivu energiju, ističe Apple.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: bljesak

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: