Pronađi članak:

21. 4. 2021.

Apple predstavio redizajnirani iMac sa M1 čipom u sedam novih boja



Apple je predstavio novi, redizajnirani 24-inčni iMac, koji poseduje M1 čip, 4,5K ekran i niz boja u ponudi, kao i poboljšani sistem hlađenja, bolju prednju kameru, sistem zvučnika, mikrofone, konektor za napajanje i periferne uređaje.



Novi ‌iMac‌ ima potpuno novi kompaktni dizajn i dolazi u rasponu od sedam upečatljivih boja, uključujući zelenu, žutu, narandžastu, ružičastu, ljubičastu, plavu i srebrnu. Svetle boje imaju prigušeniji prednji deo sa intenzivno zasićenim zadnjim delom. Ukupna zapremina ‌iMac-a je smanjena za preko 50 procenata i sada je tanak samo 11,5 mm!





‌iMac‌ ima novi 24-inčni 4,5K ekran sa tanjim okvirima i 11,3 miliona piksela, u dizajnu koji je samo malo veći od prethodnog 21,5-inčnog modela, i nudi 500 nita osvetljenosti, True Tone, P3 široku boju i antireflektivni premaz.

24-inčni ‌iMac‌ je prvi ‌iMac‌ koji ima Apple-ov sopstveni prilagođeni silicijumski procesor za Mac, ‌M1‌ čip, nakon godina upotrebe Intelovih čipova, omogućavajući potpuno redizajnirani sistem hlađenja koji sadrži samo dva mala ventilatora.



U poređenju sa prethodnim 21,5-inčnim ‌iMac-om zasnovanim na Intelu, novi ‌iMac‌ sa čipom ‌M1‌ odlikuje 85 posto brže performanse CPU-a, do 2k brže performanse GPU-a za određene aplikacije poput Affiniti Photo i Photoshop i do 50 posto brže performanse od najsnažnija diskretna grafika u najbržem 21,5-inčnom „iMac-u“.



Novi ‌iMac‌ je u stanju da iskoristi prednosti procesora signala slike u čipu ‌M1‌ i Neural Engine da poboljša kvalitet slike 1080p kamere boljim smanjenjem šuma, većim dinamičkim opsegom i poboljšanom automatskom ekspozicijom i balansom belog.



iMac‌ sadrži niz „mikrofona“ koji formira snop zraka „studijskog kvaliteta“, kao i snažniji sistem sa šest zvučnika koji podržava prostorni zvuk sa Dolbi Atmos-om.

‌iMac‌ nudi dva Thunderbolt porta, a 8-jezgrena konfiguracija takođe dodaje dva dodatna USB-C porta i 1Gbps Ethernet port u adapteru za napajanje. ‌iMac‌ takođe ima magnetni konektor za napajanje dugačak dva metra, podržava Wi-Fi 6 i spoljne ekrane sa rezolucijom do 6K, kao što je Pro Displai XDR.



Novi ‌iMac‌ dolazi zajedno sa novom perifernom opremom, uključujući Magic Mouse i Magic Trackpad u skladu sa bojama, kao i potpuno novu Magic Keiboard sa Touch ID po prvi put.

24 - inčni iMac‌ sa 7 - jezgrenim GPU-om ima početnu cenu od 1.299 dolara, a poseduje 8 - jezgreni CPU, 8GB objedinjene memorije, 256GB SSD, dva Thunderbolt porta, Magic Keyboard i Magic Mouse, dok 24 - inčni ‌iMac‌ sa 8 - jezgrenim GPU koji ima početnu cenu od 1.499 dolara, sadrži 8 - jezgreni CPU, 8 GB objedinjene memorije, 256 GB SSD, dva Thunderbolt porta, dva dodatna USB 3 porta, Magic Keyboard sa Touch ID čitačem otiska,  Magic Mouse i Ethernet.

Novi ‌iMac‌ dolazi u zelenoj, ružičastoj, ljubičastoj, plavoj i srebrnoj boji, dok su opcije žute i narandžaste boje ekskluzivne za model sa 8 jezgara.

Porudžbine počinju 30. aprila, a uređaji stižu u drugoj polovini maja.

Pogledajte video prezentaciju i reklamu:





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: