Pronađi članak:

24. 4. 2021.

iOS 15 bi mogao imati prerađena obaveštenja, iPadOS 15 menja početni ekran



Apple će svoju godišnju konferenciju za developere održati od 7. juna, kada se očekuje da će kompanija predstaviti naredne verzije svojih mobilnih operativnih sistema: iOS 15 i iPadOS 15.

Glasine sugerišu da će uz iOS 15 Apple predstaviti novu funkciju, koja će omogućiti podešavanje različitih prioriteta za obaveštenja u zavisnosti od aktuelnog statusa, kao i lako ažuriranje tih statusa sa zaključanog ekrana ili control center-a.



Siri asistent bi se mogao koristiti za brzo menjanje statusa, kao što su "driving", "working", "sleeping" ili neka prilagođena kategorija.

Za svaki status će biti moguće izabrati na koji način će vas uređaj obaveštavati. Postojaće i mogućnost podešavanja automatskih odgovora na poruke u zavisnosti od aktuelnog statusa korisnika.

Tu su i neka poboljšanja za iMessage, koji će servis u nekom trenutku načiniti više kao društvenu mrežu, ali za sada o ovoj opciji nema previše detalja.

Kada je u pitanju iPadOS 15, platforma za tablete bi trebalo da podržava vidžete na početnom ekranu, koji su dodati u iOS 14 prošle godine, a sada konačno stižu i na iPad uređaje. Korisnici će moći da postavljaju vidžete bilo gde na početnom ekranu, a vidžetima će moći da se zameni i čitava mreža aplikacija ukoliko korisnik to poželi.

Na kraju, iOS 15 i iPadOS 15 bi trebalo da imaju nove zaštite privatnosti, uključujući i novi meni koji pokazuje koje aplikacije neprimetno prikupljaju podatke o korisniku.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: