Pronađi članak:

12. 4. 2021.

iOS 15 donosi redizajnirani Control Center i dvostruku biometrijsku validaciju



Novi izveštaj francuske kuće iPhoneSoft sugeriše da će iOS 15 predstaviti redizajnirani Control Center za iPhone i iPad, kao i podršku za dvostruku biometrijsku proveru identiteta putem Face ID-a i Touch ID-a.

Izveštaj sugeriše da će novi kontrolni centar pozajmiti ideje za dizajn od macOS Big Sur-a, uključujući podršku drag and drop, kao i kompaktniju estetiku.



Iako izveštaj ne sadrži detalje sa slikama, već smo videli kontrolne centare inspirisanih Mac-om, na jailbreakovanim uređajima, a očekivali bismo da iOS 15 predstavi dizajn sličnog izgleda.

Što se tiče dvostruke biometrijske autentifikacije - što u suštini znači da treba proći dve faze identifikacije pre otključavanja određenih iPhone funkcija - izveštaj sugeriše da bi ova karakteristika bila ekskluzivna za iPhone 13.

Sistem bi zahtevao od korisnika da autentifikuju svoje biometrijske podatke i putem Face ID-a i preko Touch ID-a, što podrazumeva da iPhone 13 može postati prvi iPhone koji sadrži oba oblika identifikacije.

Što se tiče načina na koji će Touch ID biti integrisan u iPhone uređaje bez tastera za početak, očekuje se da će Apple predstaviti skener otiska prsta ispod ekrana, što će dovesti uređaj u sklad sa nekoliko Android vodećih telefona koji već koriste ovu funkciju.

iOS 15 bi trebalo da bude predstavljen 7. juna ove godine na WWDC 2021. konferenciji programera.









Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: