Pronađi članak:

19. 6. 2021.

Google donosi Find My servis na AndroidApple je za svoje uređaje osigurao Find my mrežni servis koji značajno olakšava pronalaženje izgubljenog ili otuđenog uređaja. Sveža verzija Google Play servisa sad otkriva da Google radi na tome da to Apple-ovo rešenje klonira.

Svi ste se našli u situaciji da ste svoj telefon, tablet ili možda slušalice negde zagubili pa i da vam je nešto od toga otuđeno. I Apple i Google nude opcije za lociranje uređaja, ali Apple-ov Find my mrežni servis bez dileme je napredniji.Njihov servis u stanju je da koristi milione iOS uređaja u svetu kako bi locirao zagubljeni uređaj pa i onaj nije spojen na mrežu.

Ekipa sa xda developers iščačkala je sad iz najsvežijih Google Play servisa referencu na "Find My Device Network" koja omogućuje lociranje vašeg i tuđih uređaja.

Google-ovo trenutno rešenje za lociranje Android uređaja funkcioniše samo dok je na dotičnom uređaju aktivan Google korisnički profil.

Sprovede li Google ovu priču u delo, mreža Android uređaja koju čini preko tri milijarde uređaja, pomoći će precizno i anonimno odnosno bez ugrožavanja privatnosti locirati zagubljeni ili otuđeni Android uređaj.

Za sada nije potvrđeno hoće li taj novi "Find My Device Network" servis biti deo novog Android-a 12, ali vrlo izgledno je da će tako biti.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: