Pronađi članak:

15. 6. 2021.

Nove generacije Apple-ovog sata meriće šećer u krvi i telesnu temperaturu



Za tri meseca Apple bi trebao da predstavi novu generaciju svog pametnog sata. Iako ćemo tek u septembru videti sam sat i saznati službene opcije, već sad znamo što od nove generacije ovog popularnog gadgeta možemo očekivati. A to nije puno. Naime, prema poslednjim glasinama sa mreže, Apple Watch Series 7 neće doneti neke revolucionarne nove opcije koji bi mogle da pobude dodatni interes ljubitelja Apple-a i nosive tehnologije.

Jedino vredno spomena, barem prema onome što nam je do sada poznato, jeste što bi ivice oko ekrana novog sata trebale da budu manje, što znači malo više prostora na samom ekranu.

Ali zato bi modeli sledećih generacija trebali da donesu velike promene. Dve su opcije koje su spominju, a koje bi mogle da budu od velike koristi za vlasnike tih uređaja. Prva jest mogućnost merenja šećera u krvi, i to neinvazivnom metodom. Uređaj bi konstantno merio novo šećera i o njoj obaveštavao korisnika.



Druga vrlo bitna opcija jeste merenje telesne temperature. Nikada pre pandemije novog koronavirusa ljudi nisu toliko često merili temeperaturu, a u budućnosti će ih o temperaturi i promenama temperature obaveštavati njihov sat.

Spomenute dve opcije možemo očekivati u budućim generacijama sata. Merenje temperature moglo bi da bude dostupno od modela Series 8 kojeg bi Apple trebao da predstavi u septembru sledeće godine, dok ćemo na opciju merenja glukoze ipak trebati da sačeka još koju godinu duže.

Od ostalih Apple-ovih planova za tržište pametnih satova, treba spomenuti kako planiraju naslednika cenovno pristupačnijeg modela SE, a razmišljaju i o modelu za ekstremne sportove (spominju se imena poput Apple Watch Explorer ili Adventure), ali konačna odluka o razvoju tih modela još nije doneta.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: it vesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: