Pronađi članak:

4. 8. 2021.

Dark mode za Google Maps stiže na iOS



Google je zvanično najavio tamni režim (dark mode) za Mape za Android u februaru i uveliko ga predstavio mesec dana kasnije. Tamna tema Google mapa sada je zvanično predstavljena na iPhone i iPad i možemo je očekivati u narednim nedeljama.

Ovaj tamniji izgled pruža „odmor vašim očima“ od zaslepljujuće svetlog interfejsa Mapa, posebno noću.

Polje za pretragu, rotirajući izbor predloga mesta/kategorije i donja traka, kao i drugi tasteri, prelaze u svetlo sivu boju. Svetlo plave boje označavaju vašu trenutnu karticu i FAB za dobijanje uputstava. Najtamnija nijansa sive rezervisana je za osnovni sloj karte kada se zumira, dok su ulice i nazivi nešto svetliji. Svi ponovi i ikone su slično prilagođeni.



Google takođe kaže da će vam ovaj noćni izgled pomoći da „uštedite na trajanju baterije“. Videćete upit kada se pokrene sa ručnim kontrolama u Settings. Na Androidu možete podesiti da odgovara vašem sistemu ili postaviti nezavisnu temu. Tamna tema Google mapa zvanično će se pojaviti u "narednim nedeljama“ za vlasnike iPhone-a i iPad-a. Potpuno lansiranje za iOS biće održano do kraja avgusta.



Sledeće je prilično retko ažuriranje aplikacije Google Maps za iMessage. Osim što možete brzo da šaljete svoju trenutnu lokaciju, sada imate mogućnost da delite svoju lokaciju u realnom vremenu. Podrazumevano, ovo će biti aktivno jedan sat, ali se može produžiti na tri dana i zaustaviti u bilo kom trenutku.

Na kraju, Google je danas istakao par vidžeta za Mape za uslove u saobraćaju i prečice/pretragu koji su se pojavili prošle nedelje. Od tri nove funkcije, ovaj početni ekran je trenutno široko dostupan sa verzijom 5.74. Ostali će biti dostupni ovog meseca.

Ako već nemate, možete preuzeti Google Maps odavde.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: