Pronađi članak:

10. 3. 2022.

Apple predstavio moćan Mac Studio računar i novi iPad AirKompanija Apple je tokom svog Peek Performance događaja predstavila potpuno novi i moćan Mac Studio, a u pitanju je profesionalni desktop računar, koji pokreće M1 Ultra čip.

Zahvaljujući najmoćnijem kompanijinom čipu do sada, Apple tvrdi da je Mac Studio do 60 procenata brži nego Mac Pro (koji ima 28-jezgarni Intel procesor) u obavljanju CPU zadataka.

Pored moćnih performansi, Mac Studio krase i četiri Thunderbolt 4 konektora, dva USB-A porta, HDMI i 10Gbps Ethernet. Tu je i slot za SD kartice, kao i dva dodatna USB-C konektora s prednje strane računara.Sve navedeno stiže po veoma visokoj ceni, pa je početna cena računara 2.000 dolara, a sa svim nadogradnjama, periferijama i pratećim displejom cena ide do 7.999 dolara.Prateći displej je još jedan od proizvoda koje je Apple sinoć predstavio, a u pitanju je novi Studio Display. To je 27-inčni monitor, koji ima 5K Retina panel, sa podrškom za osvetljenje do 600 nita i P3 spektar boja.

Monitor u sebi ima ugrađen A13 procesor, sistem zvuka sa šest zvučnika i prednju kameru od 12MP uz Center Stage. Studio Display ima početnu cenu od 1.599 dolara, a postolje sa podešavanjem visine se doplaćuje još 400 dolara.

Mac Studio i Studio Display će na tržište početi da se isporučuju od 18. marta.Apple je najavio i manju nadogradnju za iPad Air. Najveća izmena je dodatak novog senzora za prednju kameru, koji podržava kompanijinu Center Stage funkciju. Pomenuta funkcija obezbeđuje da je korisnik u centru frejma tokom FaceTime poziva.Ovogodišnji iPad Air pokreće Apple M1 čip, a kompanija tvrdi da bi ovo trebalo tablet da načini dvostruko bržim od Windows laptopova sa sličnom cenom.

Pored toga, Apple će iPad Air ponuditi sa opcionom 5G konekcijom. Cena osveženog iPad Air modela iznosi 599 dolara, a biće dostupan od 18. marta.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: