Pronađi članak:

7. 5. 2022.

Istraživanje: Ko su bolji vozači Android ili iOS korisnici?



Ne bismo mogli odgovorno da tvrdimo, ali nekako se nosimo mišlju da nema osobe koja je sela za volan, a da se makar jednom nije iznervirala, zatrubila, pa čak i povikala ili opsovala tokom jedne od mnogih neprijatnih situacija u vožnji sa kojima se suočavamo maltene svakog dana.

I dok se vodi večna debata oko toga ko bolje vozi, muškarci ili žene, mladi ili stari, brzi ili spori, pojavilo se jedno novo pitanje, a to je da li su bolji vozači korisnici Android ili iOS mobilnih uređaja. Dakle, Apple protiv ostatka sveta za laskavu titulu najboljih vozača u ovom interesantnom takmičenju.



Kako navodi portal AndroidAuthority, kompanija Jerry koja se bavi upoređivanjem cena i pogodnosti servisa za osiguranje automobila analizirala je sposobnosti više od 20.000 vozača u Sjedinjenim Američkim Državama tokom manje-više 13 miliona ukupno pređenih kilometara. Dobijene rezultate tim koji je bio zadužen za sprovođenje ovog istraživanja podelio je u šest kateogrija: sigurna vožnja, vožnja sa manjkom pažnje, brzina, sposobnost okretanja automobila, ubrzavanje i kočenje.



Android vozači su bolji?


Za početak da vam saopštimo rezultate – apsolutna pobeda za korisnike Android mobilnih uređaja. Ono što je zanimljivo jeste da je pobeda ostvarena u svih šest određenih kategorija. Dakle, "flawless victory" za tim Android, u dobro poznatom Mortal Kombat žargonu.

Što se tiče pojedinačnih kategorija i razlika unutar njih, najveća prednost ostvarena je u segmentu koji se tiče nedostatka pažnje prilikom vožnje automobila. Dakle, korisnici Apple uređaja mnogo više vole da čačkaju svoje telefone ili tablete tokom vožnje od korisnika Android uređaja.

Veoma zanimljivi rezultati, i generalno veoma zanimljivo istraživanje. Naravno, dobijeni rezultati mogu zavisiti od sijaseta različitih faktora i daleko su od konačnih i neoborivih, ali svakako daju jedan nesvakidašnji uvid u problematiku o kojoj, iskreno, nismo mnogo razmišljali.

Sledeći put kada vas neko iseče ili ne propusti, nemojte misliti da li je mlad ili star, već recite "Ma sigurno ima iPhone" (u sebi). Postoji verovatnoća da ćete biti u pravu.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: