Pronađi članak:

19. 5. 2022.

Prve fotografije nagoveštavaju kako će izgledati iPhone 14



Pojavilo se već nekoliko glasina o dolazećoj seriji iPhone 14 modela. Za početak, poznato je da će kompanija Apple napraviti najveću do sada diferencijaciju između Pro i standardnih modela unutar ove serije, i to u nekoliko ključnih kategorija. Prema onome što je procurelo, izgleda da će samo Pro uređaji dobiti novu kameru povećane rezolucije i sposobnosti, kao i novi A16 Bionic procesor.

Prednje kamere


Pored toga, dobili smo i prvi uvid u nove prednje kamere na Pro modelima koje odbacuju dosadašnji izgled zarad jednog “punch hole” i jednog izreza u obliku pilule. Dobro ste pretpostavili, standardni modeli zadržavaju “stari” veliki izrez. Sada, pojavile su se i prve fotografije zaštitnih maski za dolazeću iPhone 14 seriju telefona koja nam daje još neke informacije o razlikama između Pro i standardnih iPhone 14 telefona.



Zadnje kamere


Kako navodi portal Wccftech, insajder DuanRui je prve zaštitne maske za iPhone 14 mobilne telefone primetio na kineskoj društvenoj mreži Weibo, a one nam govore koliko tačno senzora za kamere bi korisnici mogli očekivati na poleđini njihovih uređaja.



Sudeći po ovim fotografijama, iPhone 14 i iPhone 14 Max će najverovatnije imati samo dva kamera senzora za razliku od Pro modela koji bi trebalo da imaju tri senzora za kamere. Dakle, Apple uvodi još jednu ogromnu razliku između standardnih i Pro mobilnih uređaja. A od te tri kamere samo će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max imati novi senzor rezolucije 48MP za koji se očekuje da će biti veoma značajna nadogradnja u odnosu na senzore rezolucije 12MP koji su prisutni u iPhone 13 uređajima.

Dakle, kompanija Apple je najzad rešila da makar u nekim od svojih novih uređaja povećaju rezoluciju glavnog senzora kamere sa one koja je prvi put predstavljena na iPhone 6S i iPhone 6S Plus modelima davne 2015. godine. Naravno, sve ovo je uslovilo veći kamera modul koji je vidljiv i na zaštitnim maskama.

8K snimanje


Za kraj, očekuje se još jedna značajna promena, a to je podrška za 8K video snimanje koja bi se po prvi put pojavila u jednom iPhone uređaju. A sve to ide u ruku sa nezvaničnim informacijama kako će neki od modela iPhone 14 serija imati 2TB prostora za skladištenje podataka. Moraju se negde smestiti ti ogromni 8K fajlovi.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: