Pronađi članak:

3. 10. 2014.

Apple odustao od PayPala zbog Samsunga


Apple je prilikom prezentacije iPhone 6 telefona najavio i novi servis za veoma lako i brzo plaćanje koji se zove Apple Pay. Apple je u ovaj sistem uvrstio veliki broj banaka, ali se na listi ne nalazi jedno veoma bitno ime: PayPal.

Apple Pay još uvek nije aktiviran, ali se očekuje da će podrška za isti doći zajedno sa iOS 8.1 sistemom, koji je nedavno predat programerima na testiranje.



Glasine koje kruže internetom kažu da je Apple odustao od PayPala zbog toga što je ovaj servis za plaćanje počeo da sarađuje sa Samsungom.

Naime, pregovori su bili u toku kada su Samsung i PayPal ostvarili određeni nivo saradnje, nakon čega je Apple odlučio da eliminiše PayPal iz Apple Pay servisa. Ova priča nije nemoguća, ali se mora priznati da deluje kao TV sapunica, obzirom da je veoma lako naći razloge u “lošim” odnosima kompanija Apple i Samsung.

Bilo kako bilo, sumnjamo da će PayPal biti odsutan iz Apple Pay servisa duži period vremena i da će se zajednički jezik zarad obostrane koristi, svakako pronaći.

Pogledajte šta sve donose novi iPhone 6/6 Plus modeli, Apple Watch pametni sat/fitnes uređaj i najnoviji operativni sistemi iOS 8 i Mac OS X Yosemite.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: